Zlatá česká olympionička vydělala stovky milionů, přítel může jen závidět

Jednu zlatou medaili už doma česká reprezentantka má. A před blížícími se olympijskými hrami v Paříži je v takové formě, že může myslet na obhajobu triumfu.

i Zdroj fotografie: WTA
                   

Opět je královnou Paříže. Česká tenistka Kateřina Siniaková se dostala znovu na vrchol. Na Roland Garros získala třetí deblový titul, celkově již osmý na grandslamu. S Američankou Cori Gauff vyhrály na pařížské antuce finále nad italskou dvojicí Sara Errani, Jasmine Paolini 7:6, 6:3. Turnajové pětky slavily první společný titul hned při premiérovém startu.

Siniaková děkovala

„Jsem moc ráda, že jsem tady mohla hrát další finále. S Coco jsme tu předvedly úžasné zápasy. Užívala jsem si každý moment. Děkuji Coco za to, že jsme si mohly spolu zahrát. Je to úžasná hráčka. Věřím, že spolu ještě někdy hrát budeme,“ radovala se na kurtu Siniaková, která triumfovala po boku loňské vítězka dvouhry na US Open.

Osmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové zvítězila v Paříži už v letech 2018 a 2021 s Barborou Krejčíkovou. Právě s ní vybojovala olympijské zlato v Tokiu před třemi lety. Ziskem osmého grandslamového titulu se Siniaková přiblížila v historickém českém žebříčku Heleně Sukové, která má o jeden triumf více. V čele je s 12 deblovými vítězstvími Jana Novotná.

Vydělala už 260 milionů

Za titul obdržely vítězky čtyřhry šek na 590 000 eur, tedy přibližně 14,5 milionu korun. Celkem už Siniaková za kariéru vydělala tenisem neuvěřitelných 260 milionů. Její přítel, tenista Tomáš Macháč, tak může jen závidět. Talentovaný český reprezentant totiž na odměnách získal více než šestkrát méně, v přepočtu se jedná 40 milionů korun.

Česká legenda se zbavila sídla s jezerem pro rybaření za 280 milionů korun. Jeho pět dcer je pryč

Dosud největších úspěchů Siniaková dosáhla s Barborou Krejčíkovou. S ní se však loni na podzim rozešla. Naštěstí se před blížící se olympiádou dohodly na obnovení spolupráce. „Setkaly jsme se, domluvily jsme se a teď doufám, že budeme obě zdravé a budeme moc rády obhajovat zlato,“ řekla pro ČTK Siniaková, o jejímž krajanovi Lehečkovi a jeho vážném zranění jsme také psali na SportechŽivě.

Obhájí Siniaková s Krejčíkovou olympijské zlato? Napište nám svůj tip do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
143 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články