Domácí léčebná kúra pro vaše bolavá záda, kolena a klouby. Zabere lépe než drahé léky

                   

Mladí i staří v dnešním uspěchaném světě trpí bolestmi zad, krční páteře a kloubů. Hodně je to dáno životním stylem – způsobem stravování, nedostatkem vhodného pohybu, apod. Lékárenský a chemický průmysl už s tímto počítá, a proto jsou v lékárnách dostupné mnohé drahé léky a doplňky v podobě kloubní výživy. Jenom proto, že ale pilulky nesou název, který vidíte i v televizi, neznamená, že se jedná o nejlepší způsob léčby. Podívejte se, jak si s bolestmi kloubů poradily naše prababičky.

Želatina v přírodní podobě

Nejúčinnější léčebnou kúrou na tyto druhy bolesti je ta měsíční želatinová. Již po týdnu ale ucítíte značné zlepšení! Aby však účinky byly trvalé, je potřeba dodržovat kúru jeden měsíc a po půl roce ji zopakovat. Klouby se vám tak promažou a jejich namáhání vás nebude bolet. A jak na to?

Potřeby:

  • 150 gramů jedlé želatiny (vydrží na měsíční dávku)
  • voda

Postup:

  1. Přibližně 5 gramů želatiny (cca dvě čajové lžičky bez čepičky) smíchejte se 60 mililitry studené vody.
  2. Zamíchejte tuto směs a nechte ji do rána odpočívat mimo lednici.
  3. Ráno vypijte na prázdný žaludek buď samostatně nebo si ji můžete dochutit medem, šťávou, sirupem, sníst ji s jogurtem nebo zakysanou smetanou.

Ozdravné účinky želatiny

Ačkoliv se recept zdá velmi primitivní, právě proto je tak účinný. Jedlá želatina totiž obsahuje kolagen v čisté podobě – vytváří se z chrupavek, šlach a kostí velkého dobytka. Pokud vám tyto suroviny připadají odporné, vězte, že i v drahých lécích je najdete, k nim se ale přidávají různé chemikálie. Díky kolagenu dochází při pravidelné konzumaci k obnově a vylepšení pojivové tkáně. A má vliv nejen na ně. Podívejte se, co vám konzumace želatiny přinese:

  • lepší a pevnější pleť
  • lepší metabolismus
  • posílení kloubů a srdečního svalu
  • zvýšení duševních schopností
  • zvýšení pevnosti vlasů a nehtů
  • pružnost šlach a vazů
  • prevence proti osteoporóze a osteoartróze
iŽelatinu si můžete dochutit podle sebe.
Diskuze Vstoupit do diskuze
50 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články