Fotbalový reprezentant zostudil celou zemi. Tohle už nikdy nic nepřekoná

Fotbal je často spojován s řadou simulací. Tomu, co však předvedl reprezentační obránce Polska, se pravděpodobně už nic nevyrovná. Je k smíchu celému světu.

i Zdroj fotografie: Łączy nas piłka
                   

Euro 2024 míří do finále. Utkají se v něm týmy Španělska a Anglie. Ale vlastně už před samotným turnajem byl korunován jeden vítěz. Pawel Dawidowicz. Sítěmi letí virální video, na němž polský obránce simuluje způsobem, který by snad už nedokázal překonat ani věhlasný potížista Neymar. Kdepak, herecké vložce reprezentačního stopera by tleskalo celé Národní divadlo. Jenže ve fotbale je to spíš k pláči.

Kritizovali ho i vlastní fanoušci

Devětadvacetiletý obránce Hellasu Verona svůj teatrální pád předvedl v přípravném zápase před mistrovstvím Evropy proti Turecku. Jeho kousek okamžitě zkritizovaly statisíce fanoušků. Dokonce i mezi polskými příznivci se objevily nekompromisní komentáře. Podle některých byl měl být Dawidowicz i dodatečně potrestán.

Fotbalisté Polska porazili Turecko, které později z turnaje vyřadilo český národní tým, výsledkem 2:1, ale po zápase se řešily úplně dvě jiné věci. Hvězdný kanonýr Robert Lewandowski, jehož trápilo zranění a Pawel Dawidowicz a jeho představení. Turecký útočník Semih Kilicsoy ho sice v souboji lehce nohou zasáhl, ale reakce polského reprezentanta byla brutálně přehnaná.

Dawidowicz jako skokan na lyžích

Dawidowicz se odrazil do vzduchu jako jeho slavný krajan, skokan na lyžích Adam Malysz, natáhl nohy a dopadl na trávník. „Tam musel být bazén, který není vidět,“ utahoval si z fotbalistova veleskoku jeden z fanoušků na sociálních sítích. „Je to sranda, ale za takovou simulaci by měl přijít trest. Ničí to fotbal,“ upozornil další z fanoušků.

Schyluje se k obřímu transferu. Klub už poslal na českého reprezentanta nabídku

Dawidowicz svou simulací zostudil celou zemi. Poláky možná i takhle kauza trochu rozhodila. Na Euru totiž nepředvedli žádný velký výkon a balili si kufry už po základní skupině. Nutno ale podotknout, že měli velmi silné soupeře. Krom Rakušanů (1:3) svedli bitvy také s pozdějšími semifinalisty fotbalového svátku: s Nizozemskem (1:2) a Francií (1:1). Uhráli tak stejně jako Češi pouze jediný bod za remízu.

Na SportechŽivě jsme také psali o zajímavé nabídce, kterou obdržela opora české reprezentace.

Měl by být polský fotbalista dodatečně potrestán? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
136 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články