Svatba českých nadějí. Čtyřnásobný olympijský medailista se zasnoubil s kolegyní z reprezentace

Slavný olympijský medailista a jeho krásné kolegyni z reprezentace do toho praští. Populární dvojice zásnuby oznámila na sociálních sítích. A teď už se oba těší na olympiádu.

i Zdroj fotografie: Český olympijský tým
                   

Praští do toho. Slavný olympijský medailista Josef Dostál požádal svou reprezentační kolegyni Anežkou Paloudovou o ruku. Elitní český rychlostní kanoista oznámil novinku prostřednictvím fotografie na svém instagramovém profilu, kde ukázal jak svou budoucí ženu, tak i prsten. „Budeme se brát,“ napsal pod svůj příspěvek.

Dostál poklekl v Českém Krumlově 

Populární Pepa Dostál před svou láskou poklekl v Českém Krumlově. A jelikož si oba nedávno vybojovali účast na olympijských hrách, čeká je společná cesta do Paříže. Ve Francii se jim bude krásně závodit. Vždyť co může být lepšího, než se snažit vytáhnout před svým budoucím životním partnerem.

Oba milovníci vodních sportů mají na kontě řadu úspěchů. Jedenatřicetiletý Dostál už vybojoval čtyři olympijské mediale. O šest let mladší Paloudová získala šest titulů mistryně světa na divoké vodě. V posledních letech se však soustředí na rychlostní kanoistiku a přináší to ovoce. A taky nové zítřky. S Dostálem se při trénincích často potkávali a brzy přeskočila jiskra.

Úspěch po 16 letech 

V rychlostní kanoistice bude Paloudová první Češkou pod pěti kruhy po šestnácti letech. Naposledy na olympiádě závodily v Pekingu 2008 Michala Mrůzková a Jana Blahová, které tehdy skončily osmé na deblkajaku na 500 metrů. „Jsem nadšená, zatím to ještě nedokážu sama v sobě zpracovat. Nemůžu tomu uvěřit. Nevěřím, že já, sjezdařka, jsem se tady v rychlostní kanoistice nominovala na olympijské hry. Je to pro mě něco neskutečného,“ radovala se po úspěšné kvalifikaci.

Trojnásobnou olympijskou šampionku Ester Ledeckou napadli, po útoku bylo odhaleno její soukromí

Nyní už tedy nezbývá než doufat, že si dobrou náladu oba nadějní sportovci udrží i do olympijských her v Paříži. Dostál na nich bude chtít rozšířit svou sbírku jednoho stříbra a tří bronzů. Všichni čeští fanoušci mu moc přejí, aby konečně přišlo zlato. A bylo by to o to hezčí, kdyby se mu to povedlo před zraky své nastávající.

Bohužel z olympijské nominace by mohla po Jiřím Lehečkovi vypadnout další česká tenistka, jak jsme také psali na SportechŽivě.

Jak se vám líbí pár českých rychlostních kanoistů? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
79 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články