Ligový kanonýr na odpis? Hvězda Slavie trčí na lavičce, útočníka kritizuje i trenér Trpišovský

V české lize nenajdete hráče, který by za poslední tři roky nastřílel více branek. Celkem jich dal důrazný útočník 54. Jenže Slavia ho téměř přestala stavět. Co se děje?

i Zdroj fotografie: SK Slavia Praha
                   

Sezona 2021/22, Slovácko: 17 gólů. Ročník 2022/23, Slavia: 20 tref. A letos zatím 17 přesných zásahů. Bilance Václava Jurečky je na české poměry neuvěřitelná. V posledním ligovém utkání úžasně skóroval při výhře nad Plzní 3:0. Zájemců je o jeho služby pochopitelně dost. Lovil ho například turecký Trabzonspor či německý Augsburg. Někteří manažeři se ale musí divit, proč nejlepší ligový střelec vysedává na lavičce. Za poslední čtyři zápasy odehrál pouze 93 minut. Je snad na odpis?

Dva góly nestačí

Podle iSportu panuje v klubu, o jehož vyšetřování etickou komisí jsme také psali na SportechŽivě, s jeho výkony nespokojenost. Což zní při střelecké bilanci Jurečky velmi podivně. Několikrát ho kritizoval i kouč Jindřich Trpišovský. A to přes fakt, že opavského rodáka v minulosti označil za téměř nepostradatelného. „Neměli jsme dostatečnou kvalitu v útočné fázi. Venca vstřelil dva góly, ale v zápase se mu vůbec nedařilo,“ řekl Trpišovský pro ČTK po výhře nad Libercem.

Ještě tvrdší kritika přišla po porážce s Plzní (0:1) a remíze s Olomoucí (2:2), které budou stát Slavii pravděpodobně titul. Sparta se díky nim dostala před závěrem základní části ligy do čtyřbodového trháku. Jurečka další zápas v Hradci proseděl na lavičce a do všech duelů nadstavbové části naskočil jen jako náhradník. „Cítili jsme, že někteří hráči o formu přišli, proto nehráli,“ nastínil Trpišovský.

Jurečka za 75 milionů

Slavia každopádně musí jednat a rozhodnout se, zda si devětadvacetiletého borce v týmu pojistí novou smlouvu, nebo ho pustí jinam. Současný kontrakt Jurečkovi vyprší v červnu 2025. Jestli ho bude chtít udržet, musí s ním podepsat prodloužení spolupráce nyní. Jinak za něj příští rok nedostane ani korunu. A že by jich mohlo být klidně i 75 milionů.

Trápení Slavie pokračuje. Klub řeší, jak nahradí ztrátu lídra, kterého na dlouho vyřadilo bolestivé zranění

Červenobílí už se ale také poohlíží po nových tvářích, které by případný Jurečkův odchod zacelily. Dle iSportu klub zahájil jednání s Hradcem Králové o příchodu Daniela Vašulína. Další varianty? Prý návrat Daniela Fily z hostování v Teplicích či angažování libereckého Ľubomíra Tupty. Bude to však v silné konkurenci Sparty a Plzně stačit?

Do jaké země byste Jurečkovi přáli přestup. Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
56 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články