Pražská Sparta dál zbrojí. Na Letnou míří dvojnásobný šampión

Fotbalová Sparta hlásí příchod další výrazné posily. Rudý dres bude v novém ročníku oblékat devětadvacetiletý obránce, který má na svém kontě dva mistrovské tituly.

i Zdroj fotografie: AC Sparta Praha
                   

Na pražskou Letnou míří již třetí letní posila. Po trvalém přestupu Lukáše Haraslína, který v klubu hostoval, a Jana Mejdra oblékne rudý dres také levý obránce Jaroslav Zelený. Devětadvacetiletý obránce strávil uplynulé dva ročníky v Jablonci, který by něj měl podle informací SportyŽivě.cz inkasovat částku okolo 20 milionů korun. Dvojnásobný vítěz ligy v dresu pražské Slavie, se kterou získal také domácí poháru, si tak zahraje za již šestý český klub.

Přivádíme hráče, který dokáže kvalitně odehrát pozici stopera i krajního obránce. Má vyváženou defenzivní i ofenzivní činnost. Je klidný s míčem, hledá konstruktivní řešení, ale umí také přidat na důrazu a je silný v soubojích ve vzduchu. Přichází k nám reprezentant s bohatými ligovými zkušenostmi,“ prohlásil na adresu bývalého hráče Hradce Králové, Slavie, Mladé Boleslavi a Karviné sportovní šéf Sparty Tomáš Rosický.

iZdroj fotografie: AC Sparta Praha

Odchovanec východočeského fotbalu má zkušenosti i s Ligou mistrů nebo Evropskou ligou. Přesto netuší, zda jsou pro něj zkušenosti z velkých zápasů výhodou. „Těžko říct. Já to nějak nevnímám a nepřemýšlel jsem nad tím, že jestli mi to může pomoci nebo ne. Nikdy jsem to nějak neřešil, takže na to úplně neodpovím,“ přiznal na stránkách klubu Zelený, který je za zájem Sparty vděčný. „Jsem nesmírně rád, že klub jako Sparta měl zájem o mé služby,“ uvedl.

Zelený: Chci splatit důvěru

Na každého musí dýchnout historie klubu, protože Sparta má za sebou mnoho úspěchů. Když si to člověk prohlíží, tak ta velikost a historie toho klubu na každého dýchne,“ dodal majitel 203 ligových startů. Ten může nastupovat jak na pozici levého obránce, tak na pozici stopera. „Největší část za poslední dvě sezony jsem odehrál na stoperovi, takže v tuto chvíli to bude na této pozici. Ale nastupoval jsem i na levém bekovi,“ nastiňuje s tím, že žádnou z pozicí nepreferuje.

Chtěl bych splatit důvěru, kterou do mě Sparta vložila. Doufám, že budu platným členem týmu a něčemu zde pomůžu,“ zakončil zkušený obránce, kterému již za dva týdny začíná na Letné pod novým koučem Brianem Priskem letní příprava.

Diskuze Vstoupit do diskuze
89 lidí právě čte
Autor článku

Tobiáš Cimrman

Zobrazit další články