Jablečný ocet s medem vrátí do vašeho těla zdraví a sílu

                   

Stres a uspěchaný životní styl způsobují překyselení našeho organismu. Přirozená mikroflóra našeho těla je přitom spíše zásaditá. To znamená, že kyselost získaná konzumací nezdravých potravin z rychlého občerstvení, sladkých nápojů, napětí a nedostatkem pohybu, snižuje naši imunitu. Tělo je potom náchylnější k mnoha onemocněním a civilizačním chorobám. Špatné pH může v důsledku vyústit do cukrovky, infarktu, zácpy, rakoviny, obezity a dalších. Správnými potravinami se ale můžete z tohoto bludného kruhu dostat.

Nastartujte ráno svoje zažívání správně

Jablečný ocet je velmi zdravý a tělu dodává na celý den velkou dávku energie. Je ale velmi kyselý, a proto ho nelze konzumovat v syrovém stavu. Svou kyselostí aktivuje v našem těle procesy a změny, které vyústí v zásaditý stav. A toho my chceme dosáhnout. Jablečný ocet:

  • je zdrojem vlákniny a podporuje zdravé trávení a hubnutí
  • je bohatý na vitamíny, antioxidanty a minerály
  • je přírodním antibiotikem a detoxikačním prostředkem
  • odstraňuje problémy se srážlivostí krve
  • snižuje vysoký krevní tlak
  • snižuje špatný cholesterol
  • působí proti bolestem v krku a hlavy
  • léčí projevy nachlazení
  • mírní otoky končetin
  • snižuje projevy artritidy a bolavých kloubů
  • eliminuje pálení žáhy
  • zlepšuje kvalitu pokožky, nehtů a vlasů
iJablečný ocet s medem a vlažnou vodou pijte ráno nalačno.

Jak jablečný ocet užívat

Jak již bylo řečeno, jablečný ocet je velmi kyselý, a proto je nemožné ho pít samotný. Denně byste ho měli pít ráno přibližně 20 minut před jídlem. Pokud potřebujete urychlit jeho účinek, konzumujte ho až 3x denně vždy zmíněných 20 minut před jídlem. Větší četnost užívání by ale mohla vašemu tělu uškodit. Zkuste ho vypít v této podobě:

  • 1 čajová lžička čistého přírodního octa
  • 1 čajová lžička přírodního medu
  • 1 sklenice čisté vlažné vody

Vše smíchejte dohromady a hlídejte si, aby se med rozpustil.

Úspěšnost závisí především na čistotě jednotlivých ingrediencí. Jablečný ocet by měl být v bio kvalitě a kvašený přirozeným způsobem, nikoliv s přispěním chemických látek. Podobně také med by měl být nejlépe s označením bio či přímo od včelaře.

Diskuze Vstoupit do diskuze
124 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články