Plánovaný restart WNBA odhalil koronavirus u celkem sedmi hráček

                   

Restarty jednotlivých sportů v řadě zemí se neobejdou jak bez přísných opatření, tak se neobejdou také bez testů na koronavirus. Ty se týkají také zámořské WNBA. Hromadné testování jednotlivých hráček odhalilo, že celkem sedm z nich koronavirus má.

Start už na konci července

Restart ženské zámořské WNBA je plánován už na konec července. V souvislosti s tím došlo také na testování jednotlivých hráček, zda koronavirus mají, nebo ne. Výsledky ukázaly, že většina ze 137 hráček je negativní, což je dobrou zprávou. Nejenom, že by to restart ženské ligy nemělo nijak narušit ani omezit, ale také mohou jednotlivé týmy začít přípravné kempy, aby byly na restart sezony připraveny a aby mohly podat nejlepší možné výkony.

iZdroj fotografie: picgalleria.com

Koronavirus se objevil

I když u většiny hráček dopadly hromadné testy negativně, přece jenom se objevilo několik pozitivní testů. V tu chvíli se postupovalo podle stanoveného plánu, který znamenal, že jednotlivé pozitivně testované hráčky musí nastoupit do karantény. V té budou do doby, než jim bude povoleno přidat se ke svým kolegyním. S největší pravděpodobností k tomu dojde ve chvíli, kdy budou znovu otestovány a budou mít negativní nález a dle vyhodnocení lékařů budou zcela zdravé.

iZdroj fotografie: swishappeal.com

Jenom zkrácená sezona

Po přerušení WNBA se mluvilo o tom, že by se restart měl uskutečnit už v polovině května a každý z týmů měl odehrát 36 zápasů. Vzhledem k vývoji pandemie se však muselo vše ještě jednou přehodnotit a už v dubnu se rozhodlo o tom, že se restart přece jenom odloží. A zároveň dojde k tomu, že se sezona odehraje ve zkrácené verzi, kdy se odehraje jenom 22 zápasů, které budou tvořit základní část a následně čeká týmy play-off. Další věc, která je čeká, je i to, že se vše odehraje v akademii IMG v Bradentonu na Floridě. A to samozřejmě vzhledem k bezpečnostním opatřením bez diváků.

Diskuze Vstoupit do diskuze
60 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články