Při konzumaci dvou jablek denně se dostaví znatelné změny těla a organismu

Zdroj fotografie: Unsplash

Jíst ovoce je sice zdravé, ovšem všeho moc škodí. A to platí i pro jablka. Pokud budete jíst alespoň 2 denně, mohou se dostavit negativní efekty.

Jak by pravděpodobně k tomuto tématu řekl Paracelsus, „dávka dělá jed“, tedy jinak řečeno všeho moc škodí. I taková jablka mohou mít na vaše tělo špatný vliv, pokud jich sníte příliš mnoho nebo je jíte neustále, dostaví se i patřičná odpověď vašeho organismu. Zde jsou vypsány ty nejvýraznější změny, které na svém těle můžete pozorovat.

Trávicí potíže

Jablka jsou bohatá na vitamíny, ale také na vlákninu, která vám v určitém množství může zlepšit zažívání. Pokud byste je však jedli neustále, dostane se do vašeho těla nepřiměřené množství vlákniny a vy tak můžete pociťovat nadýmání, zácpu a další potíže s trávením. Běžný dospělý člověk potřebuje 20-40 g vlákniny, nikdy však více než 70 g.

Zdroj fotografie: Unsplash

Přibírání na váze

Díky sacharidům je člověk schopen během dne vůbec nějak fungovat a získává z nich energii. Pokud byste jich však dostali do těla vysoké množství, začne si je vaše tělo ukládat na později jako nespotřebovanou energii. Nakonec se vaše tělo zaměří jen na spotřebování sacharidů a nebude likvidovat tuky.

Horší kvalita zubů

Podle některých expertů mohou jablka představovat pro zubní sklovinu větší riziko než slazené nápoje. Je to způsobeno především tím, že ovoce obsahuje mimo cukry také notnou dávku kyselin, které by mohli narušit sklovinu a přispívat tvorbě kazů. Každé pokousané jablko, byste tak měli ještě zapít nebo zajíst.

Zdroj fotografie: Unsplash

Nestabilita cukru v krvi

Díky vysoké dávce sacharidů jsou jablka nebezpečná pro váš celkový obsah cukru v krvi. To může představovat vysoké riziko nebezpečí zejména u lidí trpících cukrovkou nebo obezitou. Ovoce je sice potřeba do svého jídelníčku dostat a konzumovat jej pravidelně, nicméně častý přísun cukru může více uškodit, než pomoci.

Riziko konzumace pesticidů

Podle několika světových průzkumů právě jablko zastávají horní příčky pokud přijde na ovoce s nejvyšším obsahem pesticidů. Ty se v plodu usazují již od jeho zárodku, kdy takto sadaři chrání své stromy před hmyzem a havětí. Pokud byste jedli kupovaná jablka příliš často dostanete do svého těla příliš vysoké množství chemikálií.