2020 Styrian Grand Prix – Kdo získal, kdo ztratil?

lewis hamilton
                   

Tuto neděli jsme viděli neskutečnou akci ve Štýrsku, kde dominoval Mercedes a Lewis Hamilton. Ferrari se vzájemně vyřadilo ze závodu ve třetí zatáčce.

Styrian Grand Prix
iZdroj fotografie: formula1.com

Vítěz Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton po neskutečné dominanci v kvalifikaci, kdy se kvalifikoval na prvním místě o neuvěřitelných 1.2 sekund následně vyhrál historicky první Styrian Grand Prix.

Tímto si zajistil svou výhru číslo 85 a rychle dotahuje rekord Michaela Schumachera, který má na svém kontě 91 výher. Lewis Hamilton se také v něděli objevil na pódium, které bylo jeho 152x.

Ztratil: Sebastian Vellet.

Čtyřnásobný mistr světa formule 1 Sebastian Vettel je současně na patnáctém místě v pořadí jezdců. Jeho poslední sezóna s Ferrari nezačíná ideálně.

Po neúspěšné kvalifikaci, kde obě auta Ferrari skončila na 10 a 11 místě se stalo neuvěřitelné. Ve třetí zatáčce úvodního kola Charles Leclerc naboural Sebastiana Vettela a vyřadil tím obě auta ze závodu.

Vítěz: Lando Norris.

Lando Norris
iZdroj fotografie: formula1.com

Po úspěšném prvním kole na Red Bull ringu, kde Lando Norris vyhrál své první historické třetí místo byl mladý Brit plný očekávání. Dařilo se, když Lando Norris dokázal předjet dvě auta a dojet si pro krásné páté místo.

Jeho boj o přední místa byl velice znevýhodněn, když v tréninku nezareagoval na žlutou vlajku a byla mu udělena penalizace.

Ztratil: Charles Leclerc.

Charles Lecler druhé místo
iZdroj fotografie: formula1.com

Vycházející hvězda a rodák z Monaka Charles Leclerc v prvním kole na Red Bull ringu předvedl perfektní výkon a i přes špatné auto dokázal vyhrát druhé místo.

Bohužel v druhém kole se Charles kvalifikoval na jedenáctém místě, což na jazdce Ferrari je velice špatné. Následně při samotném závodě naboural do svého kolegy Sebastiana Vettela. Celá bouračka se odehrála ve třetí zatáčce prvního kola.

Diskuze Vstoupit do diskuze
52 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články