Připravte si mrkev podle tohoto receptu a pochutnají si i vaše děti

Mrkev není zrovna oblíbeným jídlem dětí, což je vzhledem k vysokému obsahu vitamínů a minerálů poměrně škoda. Zkuste ale tyhle mrkvové hranolky a uvidíte, že se po nich jenom zapráší!

Mrkvové hranolky budou chutnat i dětem.

Mrkev je velmi zdravá kořenová zelenina, která svým obsahem může výrazně pomoci vašemu organismu. Najdete v ní například spoustu vlákniny, antioxidanty, vitamín C, karoten, fosfor, draslík, sodík a další. Jenomže i přes tato pozitivní fakta mrkev děti příliš nemilují, a i mnoho dospělých nad ní ohrnuje nos. V podstatě by se dalo říct, že po brokolici je mrkev druhá nejneoblíbenější věc, která se může někomu objevit na talíři. Nebo tomu tak až dosud bylo, protože s tímhle receptem dětem i dospělým budou vznikat doslova boule za ušima, jak jim mrkev bude chutnat.

 

Pečená mrkev, která bude chutnat

Tento recept si můžete vychutnat jako přílohu k masu nebo jinému jídlu, popřípadě si ji lze vychutnat i samotnou. Ať ji připravíte pro kohokoliv, talíř bude během chvíle prázdný.

Potřeby:

  • 600 gramů mrkve
  • 1x čajová lžička soli
  • petrželka
  • 50 ml olivového oleje
  • ½ čajové lžičky mleté sladké papriky
  • česnek podle chuti

Postup:

  1. Mrkev oloupejte a omyjte pod vodou. Poté ji nakrájejte podélně na polovinu a poté ještě jednou. Z každé mrkve tak budete mít čtyři „hranolky“.
  2. V mističce vedle si smíchejte sladkou papriku, sůl, olivový olej a prolisovaný česnek.
  3. Mrkev vyskládejte na pečícím papírem vyložený plech a směsí ji potřete nebo polijte. Důležité je, aby mrkev bylo ve směsi dobře obalená.
  4. Trouba předehřejte na 200°C. Plech přikryjte alobalem, aby se mrkev neupekla příliš rychle, a vložte jej dovnitř.
  5. Pečte přibližně 45 minut a po uplynutí této doby sundejte alobal a nechte ještě 10 minut bez přikrytí.
  6. Plech vyndejte a rovnou podávejte. Dobrou chuť.
Pečená mrkev bude dobrá i jako příloha.