Kyselost organismus může způsobit i rakovinu. Takto proti ní můžete bojovat

Sladká, tučná a mastná jídla nám nezpůsobují jenom vrásky z přibývajících kilogramů, ale mohou nám nepříjemně rozladit organismus z hlediska jeho pH hladiny. Podívejte se, co všechno překyselený organismus může trápit a jak se těmto problémům vyhnout.

Hlídejte si hladinu pH ve svém těle.

Nezdravé potraviny nezpůsobují jenom to, že rostete co do objemu, ale také mohou mít vliv na hladinu našeho pH v těle a nepříjemně tím na nás působí. Především z dlouhodobého hlediska může překyselený organismus vykazovat různé projevy nemocí, mezi kterými najdeme i rakovinu. Bohužel to, jestli potraviny způsobují kyselost nebo jsou spíše zásadité, jen tak nepoznáte. Především ne z jejich chuti. Takže situaci rozhodně nenapravíte tím, že vynecháte citrón nebo jiné kyselé poživatiny. Budete na to muset vědečtěji.

 

Co způsobuje překyselení organismu

Když naše tělo nemá své přirozené pH, které se pohybuje kolem 7,4 pH, potom se nás na to snaží upozornit. Mezi mírné projevy patří akné, vyrážky, ekzémy a záněty. Když jeho prosby nevyslyšíte, křičí o pomoc výrazněji a to tím, že ztrácíme na váze, tvoří se nám ledvinové kameny, objeví se rakovina. Udržovat si zdravé pH je zkrátka základním kamenem, na kterém můžete stavět zdraví svého organismu a dlouhý život. Samozřejmě pestrá a vyvážená strava vám nedopřeje nesmrtelnost nebo zdraví bez konce, ale rozhodně vás pomůže, aby vše ve vašem těle fungovalo správně a efektivně. A jak si vlastně překyselení organismus můžete způsobit? Výrazně tomu napomáhá nezdravý životní styl:

  • Chronický stres, stavy úzkosti, neustálý kvap.
  • Špatné dýchání, lapání po dechu, dýchavičnost.
  • Stravování ve stresu.
  • Časté pojídání fastfoodu a dalších nezdravých sladkých a tučných jídel.
  • Z konkrétních potravin mohou překyselení ve výsledku vyvolat – brambůrky, majonéza, všechny druhy masa, mořské plody, bílé pečivo, avokádo, černý čaj, alkohol, káva, houby, sůl, hrušky, jablka, apod.
Stres a stravování ve fastfoodu jsou nejčastějšími příčinami překyselení organismu,

Jak kyselost neutralizovat

Samozřejmě dostatečným příjmem zásadotvorných potravin či těch, které mají neutrální pH. Během jejich konzumace myslete na klidné tempo a pořádné žvýkání, protože potrava ve větších kusech může v žaludku způsobit kyselé prostředí. Nezapomínejte také správně dýchat, aby v plicích byl dostatek kyslíku. Z potravin byste poté měli konzumovat například:

  • Bílé jogurty, kysanou smetanu, tvaroh, máslo, mléko, Cottage.
  • Bylinkové a zelené čaje.
  • Luštěniny vyjma čočky, vejce, tofu.
  • Krutí, telecí, hovězí maso, zvěřina.
  • Zelenina a ovoce vyjma jablek, hrušek a avokáda.
  • Žitné potraviny, kuskus semínka, oříšky, rýže.

 

Hlídejte pH svého těla

Nejideálnější stav pro náš organismus je, když se pH udržuje mezi hodnotami 7,3 až 7,45. Jakmile se na některou stranu vychýlí, potom se projeví výše zmíněné symptomy. Jakou máte v konkrétní chvíli pH v těle, můžete zjistit snadno tak, že si zakoupíte indikační pH papírky, se kterými se otestujete. Můžete tak činit preventivně nebo při podezření na nesrovnalosti. Kyselost nebo zásaditost organismus způsobuje především skladba naší potravy, jak se lze dočíst výše. Pokud ovšem tímto problémem trpíte často, potom si můžete pomoci rychleji správně zvolenými doplňky stravy. Z nápojů je to například Acidofit nebo Kompavy, další možností jsou tablety na odkyselení organismu. Nejedná se však o dlouhodobé řešení, začít byste měli se změnou svého životního stylu.

Důležitá je změna životního stylu.