Kontroverzní šéf, kterému hrozilo vězení, dovedl klub do Ligy mistrů. Pak přišla studená sprcha

Jde o velmi spornou postavu z fotbalového prostředí. Někteří ho mají za pochybného bosse, jiní ho milují. Zvlášť poté, co dovedl svůj klub do Ligy mistrů.

i Zdroj fotografie: ŠK Slovan Bratislava
                   

Slovan Bratislava postoupil poprvé v klubové historii do hlavní části Ligy mistrů. Vypadalo to, že snad ve slovenské metropoli spadne stadion. „Je to neuvěřitelné. Strašně dlouho jsme po tom toužili. A nyní se to konečně povedlo,“ radoval se hned po vyhraném utkání 4. předkola nad dánským Midtjyllandem (3:2) a postupu do Champions League generální ředitel a viceprezident fotbalového klubu Slovan Bratislava Ivan Kmotrík mladší.

Vyfasoval pokutu

Ten Kmotrík, kterému v roce 2019 hrozilo dokonce vězení. Po vyhraném finále Slovenského poháru nad Ružomberokem 3:1 totiž bosse Slovanu zachytily kamery, jak při oslavách přímo na hřišti hajluje. Činovník bratislavského celku tehdy vyfasoval od Specializovaného trestního soudu pokutu 5000 eur. V případě nezaplacení by mu hrozilo půl roku ve vězení. Od disciplinární komise Slovenského fotbalového svazu dostal navíc pokutu 10 000 eur.

Obavy kouče Trpišovského o kanonýra reprezentace. Slavii čekají velké změny

To už je ale minulost. Jediné, co se teď řeší v hlavním městě Slovenska je, že se na Tehelném poli bude hrát Liga mistrů. „Zvítězil rozum nad daty a síla Slovanu nad urážkami některých lidí, kteří tvrdili, že jsem staromódní trenér. Dokázali jsme velkou věc. Není to jen úspěch našeho klubu, ale celého slovenského fotbalu. Jsem šťastný, i když šeredně unavený,“ řekl na pozápasové tiskovce trenér Vlado Weiss.

Slovan to dokázal

„Pro nás všechny jde o splněný sen a odměnu za veškerou práci, kterou jsme pro Slovan vykonali,“ dojímal se před televizními kamerami Kmotrík junior. Děkoval úplně všem, trenérovi, otci, miliardáři a majiteli klubu, za příležitost. „Počkali jsme si na nový formát, abychom si zahráli osm zápasů místo šesti,“ žertoval a na závěr vyslovil přání: „Teď bych byl rád, kdybychom dostali Real Madrid.“

Skandál fotbalových rozhodčích v české lize. Sotva stáli na nohou

To se mu ale nakonec nesplnilo. Los přisoudil Slovanu Bratislava Manchester City, Atlético Madrid, Stuttgart, Bayern Mnichov, Dinamo Záhřeb, Celtic Glasgow, Gironu a AC Milán. Po losu ale přišla pro Slovan o víkendu velmi studená sprcha. V lize totiž ostudně prohrál na domácím stadionu 0:5 se Žilinou, což je jeho největší porážka v historii. Vypadá to, že se v šatně asi Liga mistrů slavila až příliš dlouho.

Na SportechŽivě jsme také psali o vytoužené posile české fotbalové reprezentace.

Jak podle vás dopadne Slovan v Lize mistrů? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
91 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články