Tajemství prozrazeno. Zlatý český olympionik holduje velmi netradičnímu rituálu

Nový český sportovní hrdina prozradil, proč před zlatou jízdou na olympijských hrách v Paříži použil velmi netradiční praktiky. Bez nich by možná nevyhrál.

i Zdroj fotografie: ICF / Martin Fuksa
                   

Rychlostní kanoista Martin Fuksa suverénně vyhrál na olympijských hrách závod na 1000 metrů. Pro trojnásobného světového šampiona to byla při třetí olympijské účasti první medaile. A hned zlatá. Jedenatřicetiletý borec promluvil o tom, co mu pro hlavní závod přineslo štěstí. Všechny tím hodně překvapil.

Pověrčivý Fuksa

Když držel zlatou olympijskou medaili, tak si fanoušci všimli, že má nalakované nehty. „To je na delší povídání, ale když to zkrátím, tak pár let zpátky se na stole v obýváku válel manželce lak na nehty a já jsem si namaloval nehet. Bylo před nějakými závody a já jsem je vyhrál. Jako pověrčivý sportovec jsem si za každou medaili namaloval nehet,“ vysvětlil Fuksa prapůvod rituálu pro Paříž.

Naděje na další medaile. Zlatý olympijský hrdina Dostál přesedlá na jinou disciplínu

Nalakované nehty však nenosil pořád. „Pak jsem to na nějakou dobu zrušil, protože hodně lidí to začalo nosit měli to i jiní kluci. A já nerad nosím to co hodně lidí. Teď jsem se k tomu na olympiádu vrátil. Došel jsem si přímo k manikérce, abychom to měli krásné. Je to úplně nejhezčí a přineslo mi to štěstí,“ smál se Fuksa.

Měl jediný cíl

I když je to věc netradiční, z pověrčivosti by ji udělal asi každý. Zvlášť kdyby mu měla přinést úspěch, o který tvrdě usiluje celý život. Po pátých místech z OH v Riu a Tokiu Fuksa podřídil vše jedinému cíli. A to byla zlatá olympijská medaile. Vše se nakonec povedlo přesně tak, jak si vysnil.

Jsou olympijští hrdinové zase spolu? Nové fotky zlatého českého páru mnohé napovídají

Rodák z Nymburka je šťastný, že se mu v životě vyplnila všechna přání. „Samozřejmě od té doby, co se mi narodila dcera, tak se priority trochu změnily a rodina je vždycky na prvním místě. Na druhou stranu teď řešíme ten sportovní moment. A co je víc než vyhrát olympijské hry. Já bych to rozdělil na tyhle dvě roviny. To, že je to jeden balíček, je to nejlepší, co si může člověk přát,“ doplnil Fuksa.

Na SportechŽivě jsme také psali o tom, že olympijský vítěz a dvojnásobný mistr světa čelí tvrdé kritice.

Co říkáte na Fuksův rituál? Udělali byste to také? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
94 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články