Spor v reprezentačním týmu. Atletka prý na olympiádě závodila díky svému vzhledu

Na olympijské hry do Paříže se prý dostala na úkor své kolegyně a nyní čelí nehezkým výčitkám. Za všechno prý může vzhled reprezentační atletky.

i Zdroj fotografie: GAA
                   

Olympijské hry v Paříži jsou historií. Těžkého návratu domů se dostalo německé atletce Alici Schmidt, kterou mnozí označují za nejkrásnější sportovkyni. Zklamala totiž během štafety. Ta skončila dvakrát na sedmém místě v rozbězích a nedočkala se žádného postupu do finále. A ukřivděná kolegyně to svádí právě na Schmidt.

Schmidt se moc nepředvedla

Do německé štafety na olympijských hrách se totiž kvůli Schmidt nedostala krajanka Luna Thiel. Nyní jí to nehezky vyčítá. Krásná atletka totiž nepředvedla žádný velký výkon. Jak ve smíšené štafetě na 4×400 metrů, tak i v ženské štafetě na 4×400 metrů.

To se samozřejmě dotklo neobsazené Luny, která si posléze rýpnula do Německého atletického svazu. „Ano, jsem papírově druhá nejrychlejší atletka na 400 metrů. Ne, nebyla jsem nominována do smíšené štafety. Toto není moje rozhodnutí a není to v mých rukou,“ uvedla vyčítavě podle serveru Mannheim24. Schmidt na její výrok nereagovala.

Rozhodnutí je vždy na trenérech 

Štafetový výsledek na olympiádě v Paříži nepotěšil ani samotného sportovního ředitele Německého atletického svazu. Ten své zklamání netajil ani před médii a podle všeho si bude muset celou skutečnost vyjasnit s trenéry. Alica Schmidt si nicméně jako kompenzaci zasloužila alespoň podporu fanoušků, kteří ji obdivují na jejích sociálních sítích.

Česká olympijská hrdinka žije s hokejovým šampionem: Staly se mi strašně moc velké věci

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Alica Ѕchmidt | Track & Field (@alicasmd)

Sama se pak ke svým výkonům nijak nevyjadřovala. A co se týká jejího výběru na OH v Paříži, uvedla, že rozhodnutí je vždy na trenérech. Trenéři to myslím dokážou docela dobře posoudit, jak na tom výkonnostně jsme. A pak s tímto rozhodnutím musí žít,“ řekla Schmidt.

Na SportechŽivě jsme také psali o zlaté olympioničce, která zlikvidovala všechny boxerky. Nyní prozradila, jaké má plány se svým tělem. 

Myslíte si, že Schmidt běžela ve štafetě kvůli svému vzhledu? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
119 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články