Zlatý český olympionik Macháč řeší nepříjemnou záležitost. Jeho trenéra obvinili

Nejúspěšnější český olympijský tenista Tomáš Macháč o tom nerad mluví. Po obří kauze týkající se podvodů ho dál trénuje muž, který je v případu obviněný.

i Zdroj fotografie: Český olympijský tým
                   

Prožívá životní sezonu. Na okruhu ATP se Macháč vydrápal na 39. místo a získal řadu zajímavých skalpů hvězdných hráčů. A nyní na olympijských hrách v Paříži vybojoval po boku bývalé partnerky Kateřiny Siniakové zlato. Jenže stále také řeší velmi ožehavou věc. Podle zpráv iSportu ho stále vede Daniel Vacek, muž obviněný z podvodů v dotační kauze na tenisovém svazu.

Vacek ho trénuje už 5 let

Macháč s Vackem, někdejším 26. hráčem singlového žebříčku a šampionem tří grandslamových turnajů ve čtyřhře, spolupracuje už pět let. Jeho rady českému šampionovi pomohly mezi nejlepší tenisty světa, ale od února, kdy celá aféra zasáhla český sport, dostalo jejich partnerství velký zásah.

Rozbroje v českém týmu v Paříži. V hlavní roli trenér velké olympijské naděje

Třiapadesátiletý Vacek čelí obvinění v kauze dotačních podvodů na tenisovém svazu stejně jako jeho bývalý prezident Ivo Kaderka a bývalý Vackův deblový parťák Vojtěch Flégl. Vacek dle policie vystupoval za firmu Sofos vlastněnou jeho manželkou Klárou a vystavoval faktury za smyšlené či nadhodnocené služby při turnajích. Prý se jedná se o částky v řádech několika milionů.

Macháč: Emoce moc neukazuju

Podle policejního spisu si Vacek, někdejší majitel fotbalového Baníku Ostrava, nechal dokonce fakturovat i služby za zajištění ekonomických a organizačních služeb českému reprezentantovi Macháčovi. To policisté označili za nelogické. Macháč však ještě na květnovém turnaji v Prostějově uvedl, že Vacek je stále jeho trenérem. „Všechno běží při starém. Nechci se k tomu vyjadřovat,“ řekl iSportu.

Zdrcený Krpálek se nyní bude léčit. Tyhle tři věci mu pomohou znovu na nohy

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený JSME ČESKÝ TENIS 🇨🇿 (@jsmeceskytenis)

Nyní má Macháč o dost příjemnější starosti. Slaví olympijský triumf. „Já emoce navenek tolik neukazuju, ale pro mě je to něco neuvěřitelného. Jsem rád, že jsme mohli pódium s Katkou sdílet. Ale já se pořád bojím, aby to byla pravda, aby mě z toho snu někdo neprobudil,“ řekl Macháč po medailovém ceremoniálu v Paříži. Se Siniakovou ve finále porazili čínský pár až v super tie-breaku 10:8 a získali pro Česko první nejcennější kov letošních Her.

Na SportechŽivě jsme také psali o likvidaci české olympijské šampionky v přímém přenosu.

Věříte, že to Macháč na žebříčku dotáhne do první desítky? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
76 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články