Zdrcený Krpálek se nyní bude léčit. Tyhle tři věci mu pomohou znovu na nohy

Celé Česko se těšilo na jeho další zlatou obhajobu. Ale judista Lukáš Krpálek na olympiádě v Paříži vyhořel už ve druhém kole. Jak bude zapomínat?

i Zdroj fotografie: Český olympijský výbor
                   

Třetí olympijské zlato nevybojoval. Třiatřicetiletý Krpálek přitom zahájil olympijský turnaj v Paříži nadějně. V 1. kole porazil před vypršením časového limitu Nizozemce Jelleho Snippeho. Jenže pak proti němu nastoupil japonský obr – 170 kg těžký Tacura Saitó. Souboj se stříbrným medailistou z předloňského MS prohrál český šampion v nejtěžší váze po 91 sekundách.

Krpálek: Zaspal jsem chvat

Zklamání českého judisty bylo evidentní. Olympiádě obětoval všechno. Tolik věřil, že znovu může usednout na trůn. „Bohužel jsem zaspal jeden chvat a doplatil jsem na to. Rozhodně jsem s tímhle úplně nepočítal. I když člověk je na olympiádě, jsou tady ti nejlepší, co na světě jsou. Takové věci se stávají,“ řekl Krpálek. Jeho přemožitel Saitó vyhrál dvanáctý zápas za sebou. V žebříčku mu patří šesté místo, Krpálek do Paříže přijel jako světová jedenáctka.

Likvidace české šampionky v přímém přenosu. Stěžuje si na olympijské šéfy

„Nejsem jediný, kdo takhle prohrál. V hlavě tohle člověk nemá, snaží se jít si za tím a udělat maximum, aby o medaili bojovat. Já jsem vždycky měl rád turnaje v Paříži, ať už to byly Grand Slamy, mistrovství Evropy, mistrovství světa. Vždycky mě to hrozně nakoplo a motivovalo udělat medaili. Stejně tak mě to motivovalo i teď. Bohužel se to nepovedlo,“ smutnil Krpálek.

Těší se na rodinu

Zlatý hrdina z Ria a Tokia se teď bude na jeden z nejbolavějších okamžiků kariéry snažit zapomenout. Tu nejlepší léčbu mu jistě dopřejí jeho nejbližší. Nejlépe se totiž Krpálek cítí v přítomnosti rodiny, manželky Evy a dětí Tondy a Mariánky. „Úplně nevím, co teď bude. Všechno jsem směřoval k tomuhle dni. Pojedu za rodinou, odpočinu si,“ dodal Krpálek pro ČTK.

Ruské sportovce označil za agenty. Český olympijský medailista se pustil do šéfa výboru

Možná dojde i na jeho oblíbené koníčky, tedy na motorky a rybaření. „Jasně, na to si čas najdu vždycky. To je nejlepší odpočinek. Když jsme třeba na Vysočině u našich, tak se sebereme, vyjedeme někam k rybníku, ale není to tak často,“ řekl v minulosti Krpálek pro Rozhlas.

Na SportechŽivě jsme také psali o dramatickém rozchodu slavného českého páru.

Zkusí to podle vás Krpálek ještě na příští olympiádě? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
95 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články