Podivná hra kouče fotbalové Sparty. Riskuje neuvěřitelné výročí černé série

Nový kouč fotbalové Sparty Lars Friis má nejspíš pro strach uděláno. Před úvodní kvalifikační bitvou o Ligu mistrů velmi zariskoval.

i Zdroj fotografie: AC Sparta Praha
                   

Fotbalisté Sparty vyrazili za svým snem. V Dublinu je čeká úvodní zápas 2. předkola Ligy mistrů na hřišti Shamrocku Rovers. Do Irska však nový trenér Lars Friis nevzal dvě výrazné opory. V Praze zůstal kapitán Filip Panák a ekvádorský reprezentant Ángelo Preciado. Tento podivný tah kouče může klub z Letné bolet.

Panák týmu nepomůže

Že by Sparta irského soupeře podcenila? Tomu se nechce věřit. Ale někteří fanoušci se toho obávají. „Proč tyhle hráče šetří? Na ligu s Teplicemi?“ diví se někteří příznivci klubu na sociálních sítích. „Do předkola jdeme s jasným cílem postoupit. Čeká nás nepříjemný zápas, ale věřím, že ho zvládneme,“ prohlásil Panák. On však týmu nepomůže.

Sparta by měla svého soka přejet. Ale ve fotbale nikdy člověk neví. Co když si postup na irské půdě zkomplikuje? „Někteří kluci hráli za národní tým. Musíme zvažovat, kdy se vrátili zpátky. Nezbývá nám, než přemýšlet i dva zápasy dopředu, aby byl tým ready,“ popsal Friis po vítězném ligovém utkání nad Pardubicemi 2:1. Ok, má to nejspíš dobře promyšlené. Ale stát se může cokoliv. Celá Sparta by si mohla jeho rozhodnutí nechat doma takové hvězdy, jako jsou Panák a Preciado, dlouho vyčítat.

Sparta a Liga mistrů

Nikdo jistě nechce zažít. Aby Sparta prodloužila svoji tristní sérii na jubilejních 20 let. Hlavní fázi Ligy mistrů si totiž zahrála naposledy v sezoně 2005/06. Na cestě mezi 36 nejlepších celků musí zvládnout tři předkola, ve třetím by se případně utkala s rumunským FCSB, nebo Maccabi Tel Aviv. Po 19 letech by to bylo hezké a věřím, že to zvládneme. Chuť je veliká. Vyhráli jsme titul, double. Teď Liga mistrů… Bylo by to krásné. Máme tři primární cíle, titul, pohár a postup do Ligy mistrů,“ konstatoval pro ČTK záložník Tomáš Wiesner.

Ve Slavii se dějí věci. Z posil za 200 milionů jsou jen náhradníci

Jeho také zamrzelo, že s týmem kapitán Panák neodcestoval. „Tohle je na rozhodnutí trenéra. Máme dlouhodobý plán, co se týče kádru, kdo odcestuje a kdo ne. Pany je rozdílovější hráč než zbylí hráči v lize. Vidí fotbal úplně jinak než většina hráčů. Je to za mě nadstandardní hráč. Myslím si ale, že máme dost kvalitní kádr a stopery na rozehrávku, o tohle strach nemám,“ dodal Wiesner.

Na SportechŽivě jsme také psali o bývalém reprezentantovi, kterého klub překvapivě poslal do rezervy.

Co říkáte na rozhodnutí trenéra Sparty? Napište nám svůj názor do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
100 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články