Nové Město má velké šance na pořadatelství MS v biatlonu

                   

Biatlon je posledních několik let velmi populárním sportem. Proto zpráva o tom, že by Nové Město na Moravě mohlo za pár let hostit mistrovství světa, potěšilo nejednoho fanouška. Rozhodnuto ale ještě není.

Dříve spíše okrajový sport, zatímco v současné době jeden z těch, které mají opravdu velkou popularitu. Řeč je o biatlonu, který má příznivce nejenom po celém světě, ale po úspěších Gabriely Koukalové také u nás. Závody v Novém Městě na Moravě mají pravidelně skvělou atmosféru a aktuálně to vypadá, že šance na pořádání biatlonového mistrovství světa jsou vyšší, než kdy jindy.

iZdroj fotografie: press.bmwgroup.com

Zájem o rok 2024

Nové Město na Moravě projevilo zájem pořádat Mistrovství světa v biatlonu v roce 2024. Šance na pořadatelství jsou opravdu velké, a to z jednoho prostého důvodu. O tento termín neprojevil zájem žádný jiný areál, kde se biatlon pravidelně jezdí. A to znamená, že NMNM tak nemá v podstatě s kým soupeřit. Někteří tak pořadatelství MS berou už jako jasnou a samozřejmou věc. Fakt je ale takový, že nejprve je třeba počkat na podzimní kongres IBU a až potom mluvit o tom, zda se mistrovství uskuteční v ČR, nebo nikoliv. K rozhodnutí by mělo dojít v polovině listopadu, což je datum, na které byl kongres přeložen z původního zářijového termínu.

Zájem také o rok 2025

Nové Město na Moravě však projevilo zájem o pořadatelství ještě v jednom termínu. A to v tom, který se uskuteční o rok později. Rok 2025 už je spojený i s dalšími zájemci a tak v tomto termínu bude Nové Město soupeřit s dalšími kandidáty, a to Lenzerheide a Minsk-Raubiči. Mnohem reálnější je tedy rok předchozí, kdy žádný konkrétní další zájemce o pořadatelství není.

iZdroj fotografie: czechtourism.com

Naposledy v roce 2013

Pokud se na podzimním kongresu IBU, který se koná v Praze, rozhodne ve prospěch pořadatelství Nového Města, bude to pro naši zemi a tedy i pro tento areál již druhá možnost uspořádání takto prestižní biatlonové akce. Poprvé v historii se u nás MS konalo v roce 2013 a od té doby nikoliv. Rok 2024 je zatím nejbližším možným termínem, jelikož příští sezonu šampionát hostí slovinská Pokljuka, následující rok je olympijský a další MS má potvrzeno Oberhof.

Diskuze Vstoupit do diskuze
94 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články