Česká olympijská šampionka spávala na turnajích ve stanu, teď vydělává stovky milionů

Nikdo to od ní nečekal, ona se však vyškrábala mezi nejlepší na světě. Vyhrála i olympiádu. Ze skromných poměrů to dotáhla až k pohádkovému jmění.

i Zdroj fotografie: Český olympijský tým
                   

Znovu všechny překvapila. Tenistka Barbora Krejčíková postoupila poprvé v kariéře do semifinále Wimbledonu. Osmadvacetiletá česká hráčka porazila na trávě v All England Clubu turnajovou třináctku Jelenu Ostapenku z Lotyšska 6:4, 7:6 za hodinu a 42 minut. Přitom se jí v sezoně vůbec nedařilo a experti ji velmi kritizovali.

Krejčíková prožila těžké období

Jenže Krejčíková to měla těžké. Ničily ji zdravotní potíže a nemoci. Od druhé poloviny února do začátku června odehrála jen čtyři zápasy. „Bylo to velmi těžké období. A ještě před začátkem turnaje tam byly nějaké pochybnosti. Jsem strašně ráda, že se nevzdávám a postoupila jsem tady na kurtu číslo jedna do semifinále,“ řekla.

Krejčíková se o druhé grandslamové finále utká dnes (ve čtvrtek) s předloňskou šampionkou a nasazenou čtyřkou Jelenou Rybakinou z Kazachstánu, která zdolala Ukrajinku Elinu Svitolinovou 6:3, 6:2. Česká vítězka Roland Garros z roku 2021 a olympijská královna ze čtyřhry z Tokia 2021 (vyhrála se Siniakovou) je druhou českou semifinalistkou Wimbledonu za poslední dva roky.

Prožívá neuvěřitelné chvíle

V Londýně z Češek loni triumfovala Markéta Vondroušová. „Nemám slov. Před chvílí jsem si řekla, že nechám na kurtu všechno, co v sobě mám, abych vyhrála. A jsem za to moc šťastná. Prožívám teď neuvěřitelné chvíle,“ uvedla v pozápasovém rozhovoru na kurtu Krejčíková, která byla odmalička velkou bojovnicí.

Šampionka Wimbledonu brala zakázané látky, změnila se k nepoznání

„Do mých patnácti šestnácti let jsme cestovali hlavně po Evropě a autem. Nebydleli jsme v hotelech. Vozili jsme s sebou stan a spali v něm, abychom co nejvíc ušetřili. Já to přitom vnímala jako dobrodružství, jako takové speciální tábory, přišlo mi to dokonce lepší než bydlet v hotelu,“ vzpomínala pro Deník. Nyní má na kontě přes 300 milionů korun. Jen za postup do semifinále Wimbledonu inkasuje 21 milionů Kč.

Svěřenkyně trenéra Pavla Motla se stala sedmou Češkou, která se dostala od roku 1993 do semifinále Wimbledonu. Před ní se to povedlo Petře Kvitové, Lucii Šafářové, Barboře Strýcové, Karolíně Plíškové, Vondroušové a také její bývalé trenérce Janě Novotné, která však v roce 2017 ve věku 49 let zemřela.

Na SportechŽivě jsme také psali o olympijském vítězi, kterému vyšel až třetí vztah.

Co říkáte na hru Barbory Krejčíkové? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
98 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články