Přestup dalšího hráče Sparty vzbudil velké vášně. Tohle byl krok vedle

Jeden z nedávných transferů fotbalové Sparty vzbudil nečekané emoce. Vše způsobilo horlivé vedení nového klubu českého reprezentanta. Reakce byla rychlá.

i Zdroj fotografie: AC Sparta Praha
                   

Nyní už je to definitivní. Václav Sejk odchází na hostování do konce sezony s opcí na následný přestup do Zagłębie Lubin. Bojovný útočník si vyzkouší druhou zahraniční soutěž. „Václave, vítej na palubě. Hodně štěstí,“ stálo už před pár dny na profilech Zaglebie na různých sociálních sítích. Vše by bylo v pořádku. Jenže polský klub zprávu o příchodu hráče zveřejnil ještě předtím, než byly všechny detaily obchodu doladěny. A to namíchlo zástupce Sparty.

Kritika ze strany Sparty

„Vážení zástupci médií Zaglebie, podobné zprávy obvykle kluby nechají až na okamžik, kdy je všechno papírování kompletní. A zveřejní je společně. Jste si jisti, že tohle byl správný krok?“ napsal ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík polskému klubu v angličtině na sociální síti X, o čemž první informoval Sport. Sejkův odchod to naštěstí nezkomplikovalo.

Sejk na Letnou přišel v roce 2017 v patnácti letech z Teplic. Svou bojovností se dlouho prosazoval v mládežnických reprezentacích, za jednadvacítku dokonce za čtyři roky nasbíral 25 startů, nastřílel 9 branek a stal se jejím kapitánem. První starty mezi ligovou elitou zaznamenal na hostování v Teplicích. Ve své premiéře pomohl na jaře 2022 dvěma góly k výhře 4:2 nad Baníkem. Následovalo hostování v Jablonci.

Sejk všude úřadoval

Nyní dvaadvacetiletý Sejk byl všude velmi platným hráčem, ale ve Spartě se ne a ne natrvalo prosadit. I proto odešel na začátku letošního roku do druhé nizozemské ligy. A tam znovu úřadoval. Za Rodu Kerkrade se v sedmnácti duelech trefil osmkrát. Ani to však trenéry Sparty nepřesvědčilo a tak rodáka z Děčína znovu poslali jinam. Tentokrát do Polska.

Český reprezentant podal výpověď a rozzuřil celou Slavii. Tvrdík na něj poslal právníky

Podobně dopadli také Michal Ševčík (Norimberk) a Adam Karabec (Hamburk), o němž jsme psali na SportechŽivě. Nebylo možné jim dát dostatek prostoru, kolik by potřebovali. Myslím, že jsou ve velmi dobrých klubech, bude na ně vyvíjen tlak, což teď potřebují. Snad budou sbírat minuty. Konkurence je u nás obrovská,“ řekl k jejich uvolnění nový kouč Sparty Lars Friis.

Je pro Sejka polská liga ta správná? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
83 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články