Kouč Trpišovský se rozplývá nad italskou posilou Slavie. Panují však jisté obavy

Fotbalová Slavia má v kádru hráče, který dokáže změnit vývoj každého zápasu. Přišel z Itálie a kouč Trpišovský je z něj unešený. Má však také pochybnosti.

i Zdroj fotografie: SK Slavia Praha
                   

Fotbalová Slavia letos angažovala hráče, který umí velké věci. V Česku věci nevídané. Nedělá mu problém obejít hráče a zároveň má v noze dynamit. Lukáš Vorlický přišel do Edenu v únoru z italské Atalanty Bergamo a podepsal smlouvu do června 2027. Dvaadvacetiletý ofenzivní záložník ale začal v rezervním týmu. Důvod je prostý. Vzpamatovává se ze třetí operace kolene.

Vorlický za 6 milionů

Tu poslední Vorlický prodělal loni na jaře, kdy měl za sebou tři starty v prestižní Serii A. Ale nevzdal se a opět se vrátil na milované trávníky. A Slavia vycítila šanci. Hráče letos koupila za 6 milionů Kč a nechala ho nejprve rozehrát v nižší soutěži. Teď přichází Vorlického chvíle. S prvním týmem Slavie je v přípravě na novou sezonu.

Svoje umění předvedl v zápase proti Rapidu Vídeň, v němž v 56. minutě po pěkné akci zvýšil střelou k tyči na 2:0. „S míčem je to prostě nadstandardní hráč. Dlouho jsem neviděl takovou nadstavbu. Je teď ve fázi, kterou bych přirovnal ke startu na Tour de France. Takže je někde v první etapě závodu. Ty dva roky se na něm hodně podepsaly kondičně. To, co ale on umí s míčem, je podle mě mimořádné,“ uvedl trenér Jindřich Trpišovský.

V áčku s ním počítají

Odchovanec Zbrojovky Brno tak má vekou šanci svou kariéru znovu nastartovat. Je stále velmi perspektivním hráčem. Jen aby vydrželo to prokleté zdraví. V áčku s ním určitě počítáme. I proto jsme ho zařadili na půl roku do béčka, aby se zapracoval. Pokud by si udržel tuto úroveň a byl zdravý, tak to pro nás v brzké době může být hráč, který vstoupí do zápasu a bude umět změnit jeho vývoj,“ prohlásil Trpišovský pro klubové stránky.

Sparta se zbavila hříšníka. Českého fotbalového reprezentanta nyní čekají těžké časy

Rodák z Boskovic působil v italském Bergamu od 15 let. Návrat do Česka si ale po smolném období moc pochvaluje. Slavia mi představila projekt, který splňoval naprosto vše, co jsem si přál. Chci se vrátit znovu na fotbalovou úroveň, kterou věřím, že mám. Miluji fotbal, proto jsem se nevzdal. Musím poděkovat Slavii za to, že mi dala naději,“ prohlásil Vorlický pro web Slavie, která v posledních dnech řeší rebelii jednoho ze svých hráčů, jak jsme také psali na SportechŽivě.

Uvědomuje si však, že tři operace jeho tělo hodně poznamenaly. „Není to nic jednoduchého. Je spousta hráčů, která něco podobného zažila, spousta hráčů se už třeba ani vrátit nedokázala. Někteří dál bojují a já jsem jeden z nich. Miluji fotbal, a proto jsem se nevzdal. Nevzdávám se ani teď. Pořád před sebou nějakou cestu mám,“ dodal Vorlický.

Věříte, že se Vorlický ve Slavii prosadí? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
67 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články