Schyluje se k obřímu transferu. Klub už poslal na českého reprezentanta nabídku

Je mu teprve 21 let a jeho fotbalové dovednosti patří k nejlepším. I proto už na člena národního týmu přiletěla nabídka za zahraničí. A jde o hodně.

i Zdroj fotografie: Česká fotbalová reprezentace
                   

Fotbalová Sparta bude muset najmout nové zaměstnance. Jedno oddělení totiž začíná být hodně zahlcené prací. Konkrétně to obchodní. Jde samozřejmě pouze od nadsázku. Ale nabídky na hráče klubu, který za poslední obhájil titul v lize a získal i triumf v poháru, se hrnou do kanceláře sportovního ředitele Tomáše Rosického jako na běžícím páse. Nyní se řeší případ Vitík.

240 milionů stačit nebude

Ano, z Itálie přiletělo lano na nejcennějšího hráče české ligy. Reprezentačního stopera Martina Vitíka by ráda získala Fiorentina, za níž mimo jiné hraje také Antonín Barák. Klub z Florenci ale dle novináře Mattea Moretty z deníku Relevo nabídl za sparťanský klenot „pouhých“ 10 milionů eur, tedy v přepočtu 240 milionů korun.

Přitom dle expertů z Transfermarkt je současná hodnota Martin Vitíka minimálně 12 milionů eur (290 milionů Kč). Ani to by ale nestačilo. Moretto naznačil, že Sparta by byla ochotna obránce prodat za 20 milionů eur, tedy 482 milionů korun. V tom případě by šlo o třetí nejdražší přestup v historii české ligy. A kdyby Italové přihodili ještě nějaké bonusy, mohla by se cena vyšplhat až na český historický vrchol.

Vitík je v kurzu

Vitík, který byl členem národního týmu na Euro v Německu, je na seznamu několika věhlasných celků ze zahraničí. V minulosti už se ho snažila ulovit Parma, Neapol či Ajax Amsterdam. „Je pravdou, že je na seznamu vytipovaných hráčů evropských klubů. Například top tři z Nizozemska, pak je tam Itálie a další země,“ řekl pro iDnes v minulosti Vitíkův agent David Nehoda.

Trénoval Slavii i Spartu. Vlastní vinou přišel český kouč o desítky milionů

Králem nejdražších přestupů z české ligy do zahraničí je zatím Tomáš Souček. Ten odešel ze Slavie do West Hamu za 540 milionů korun. Následuje Tomáš Rosický, za něhož Dortmund zaplatil 504 milionů korun. Pomyslnou bronzovou příčku drží další exsparťan Adam Hložek, který přestoupil za 450 milionů korun do Bayeru Leverkusen. Za kolik odejde Vitík?

Ze Sparty už zmizel kapitán Ladislav Krejčí (Girona), na hostování zamířili Adam Karabec (Hamburk), Michal Ševčík (Norimberk) a Václav Sejk (Lubin), jak jsme také psali na SportechŽivě. A o dalších možných odchodech se hodně mluví. Velmi žádaný je kanonýr Jan Kuchta, srbské křídlo Veljko Birmančevič či jeho slovenský parťák z ofenzivní linie Lukáš Haraslín.

Má podle vás Vitík na italskou ligu? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
110 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články