Nový kouč fotbalové Sparty volá o pomoc. Před bojem o Ligu mistrů ukázal na největší problém

Na lavičce fotbalové Sparty nahradil fanoušky milovaného Briana Priskeho. A Lars Friis už si hlasitě říká o pomoc. Hned musí zvládnout velmi složitou situaci.

i Zdroj fotografie: AC Sparta Praha
                   

Po obhajobě titulu a zisku doublu nemá úplně nejsnadnější pozici. Ale začal výborně. Hlavní trenér Lars Friis hovořil po další výhře v přípravě nad trnavským Spartakem (3:0) o prvních týdnech v nové roli. Vyzdvihuje novou posilu Ermala Krasniqiho, ale také nahlas říká, že nutně potřebuje posílit kádr. Právě tam ho tlačí bota nejvíc.

Sparta hledá posily

Friis má pře sebou ohromně těžký úkol. Očekává se od něj, že konečně dostane Spartu do Ligy mistrů. Jenže místo toho, aby mu vedení přivedlo nové posily, mužstvo hráči spíše opouštějí. Ze Sparty odešel kapitán Ladislav Krejčí (Girona), na hostování zamířili Adam Karabec (Hamburk), Michal Ševčík (Normiberk) a Václav Sejk (Lubin). A o dalších možných odchodech se hodně mluví.

„Určitě potřebujeme posílit kádr o další hráče. V tuto chvíli není kompletní, protože chceme mít každou pozici pokrytou dvěma až třemi hráči. Momentálně nedokážu říct, o které pozice půjde, ale určitě se to týká i defenzivy, nastínil Friis po výhře nad Trnavou pro klubový web. Bylo to tak trochu volání o pomoc. Pokud chce mít Sparta ty nejvyšší ambice, musí na to mít silný kádr.

Friis čeká na hráče

Osmačtyřicetiletý Friis, který před svým příchodem do Sparty v zimě 2022 vedl jako hlavní kouč dánský Aalborg, má k dispozici zatím mužstvo bez hráčů, kteří hráli na mistrovství Evropy. Jde na příklad o Vitíka, Kuchtu, Haraslína či Laciho. „Ale nějaké příchody ještě určitě budou,“ slíbil fanouškům Friis. Ti už ale musí být netrpěliví. Zvlášť když zahraniční kluby ve Spartě loví další její opory.

Fotbalista Slavie porušuje smlouvu. Po incidentu má nadějný útočník co vysvětlovat

Dánský trenér si zatím pochvaluje nové tváře. Krom kosovského křídla Krasniqiho i slovenského obránce Uhrinčaťa, který působil v rezervním týmu. „Pracuje dobře celou přípravu. Máme za sebou tři týdny a stejně jako všichni ostatní hráči, kteří se k nám připojili, rozhodně nezklamal,“ dodal Friis. „A Ermal je chytrý hráč. Jsem si jistý, že se na náš styl hry velmi rychle adaptuje. Nebyl dosud zvyklý hrát v tak vysoké intenzitě, takže z tohoto pohledu ještě bude potřebovat nějaký čas, aby si zvykl,“ dodal Friis.

Na SportechŽivě jsme také psali o výši platu Tomáše Chorého ve Slavii.

Věříte, že se Spartě povede před sezonou získat pořádné posily? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
79 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články