Sparta se zbavila hříšníka. Českého fotbalového reprezentanta nyní čekají těžké časy

Na začátku loňské sezony se nechal zbytečně vyloučit a od té doby ve Spartě nedostal mnoho šancí. Reprezentační hráč se proto rozhodl jednat.

i Zdroj fotografie: AC Sparta Praha
                   

Jednadvacetiletý ofenzivní záložník Adam Karabec míří z Letné do německého Hamburku. Tam má dle informací iSportu hostovat s opcí na přestup. Pokud se mu bude dařit, nejspíše česká hřiště nadobro opustí. Je to pro něj skvělá příležitost, aby se konečně ukázal světu. Dle některých expertů to ale bude mít v tamní soutěži velmi složité. 

Zbytečné vyloučení

Záložník Sparty se v posledních měsících trápil. Ve Spartě nedostával mnoho příležitostí. V uplynulé ligové sezoně odehrál 21 zápasů a připsal si 4 góly. Bohužel také svého trenéra jednou výrazně zklamal. Na startu uplynulé sezony se při výhře 3:1 proti Karviné nechal už v 57. minutě po úderu loktem do protihráče vyloučit. Přitom se předtím v zápase střelecky prosadil.

Kvůli Karabcově červené kartě jsme si to zkomplikovali víc, než jsme měli. Karabec předvedl velmi dobrý výkon, potěšil mě. Pak ale udělal velmi špatné rozhodnutí, jehož bude litovat,“ řekl tehdy dánský trenér Sparty Brian Priske. A tak se také stalo. Sparťanský hříšník už jeho důvěru nezískal.

Karabec udělal krok do neznáma

A pšenka by mu patrně nekvetla ani pod novým trenérem Sparty Larsem Friisem. „Pořád to nedokáže rozbalit. Myslím, že úplně nevyužívá svůj potenciál, protože mu odmalička každý říká, jak je skvělý hráč, vy to píšete, rodiče za ním stojí,“ kritizoval ho po mistrovské sezoně pro Sport sportovní manažer Sparty Tomáš Sivok.

Sparta si nechala utéct hvězdu reprezentace, jejíž hodnota vyrostla o desítky milionů

Proto se Karabec rozhodl pro odvážný krok do neznáma. Hamburk hraje již sedm let druhou nejvyšší soutěž. A má velké ambice pro návrat mezi německou elitu. Druhá bundesliga je však považována za ohromně kvalitní. Karabce navíc čeká nové prostředí, bude si muset rychle zvyknout a naučit se novou řeč. Čekají ho prostě těžké časy. „Bude to mít těžké, musí ještě daleko víc bojovat. Upřímně přiznávám, že mě jeho odchod do Německa překvapil,“ řekl bývalý hráč Hamburku David Jarolím pro Sport.

Na SportechŽivě jsme také psali, co přimělo útočníka Tomáše Chorého k odchodu do Slavie.

Rozhýbe Karabec v Německu svou kariéru? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
110 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články