Za den přibral i 15 kg. Zlatý olympijský hrdina promluvil o problémech s nadváhou

V kariéře dokázal věci, kterými se nemůže pochlubit nikdo jiný. Dvojnásobný olympijský vítěz se rozpovídal o neuvěřitelných pohybech své váhy. A udělal kvůli tomu zásadní rozhodnutí.

i Zdroj fotografie: Český olympijský výbor
                   

Lukáš Krpálek si získal slávu zejména ziskem zlatých olympijských medailí v brazilském Riu a japonském Tokiu. A to dokonce ve dvou různých váhových kategoriích. Slavný judista se stal také dvakrát mistrem světa. Nyní třiatřicetiletý hrdina promluvil o tom, jak před zápasením bojuje se svou váhou. Prozradil i své vyhlídky na letošní olympiádu v Paříži. 

Zásadní rozhodnutí

Zpočátku si Krpálek pohrával s myšlenkou, že by v Paříži startoval v kategorii do 100 kilogramů a vrátil se tak do období olympijských her v Riu v roce 2016. Jak ovšem sám uvedl, po zkušenostech se shazováním před závody v Budapešti loni v srpnu se raději zaměří na nejtěžší kategorii. Tehdy totiž bylo velmi složité, aby se dostal na požadovanou váhu a nehezky se mu to vrátilo. 

Rodák z Jihlavy proto udělal zásadní rozhodnutí. „Když jsem zvažoval, že bych šel do kategorie do 100 kilo, tak jsem vážil 107 nebo 108, což nebylo tolik nad limitem. Ale jak jsem shodil jednou, dvakrát, třikrát, tak tělo řeklo stop. Bylo z extrému tak vyšťavené, že za den a půl jsem nabral 15 kilo. Proto jsme se rozhodli pro těžší váhu,“ uvedl pro web iDnes Krpálek, trojnásobný vítěz ankety Sportovec roku České republiky.

Krpálek chce legendu

Do nejtěžší kategorie chce český judista také kvůli jedné velké tužbě, která mu leží v hlavě již od slavné výhry v Tokiu. Tehdy se totiž chtěl postavit proti obávanému francouzskému šampionovi Teddymu Rinerovi, ale ten prohrál již ve čtvrtfinále. Nyní proto doufá, že se mu tato příležitost naskytne v Paříži, právě na jeho domácí půdě. 

Přišel o zlato z MS, teď český reprezentant za miliony podepsal smlouvu se šampiony NHL

Krpálek nenechával během přípravy nic náhodě. Vydal se mimo jiné na osvědčený kemp do Japonska, aby byl maximálně připraven a protivníci ho nemohli ničím překvapit. Jeho přístup a dovednosti chválili i trenéři, podle kterých předváděl judo, jaké už dlouho ne. Na SportechŽivě jsme také psali o letošních odměnách pro vítěze olympijských her.

Myslíte si, že Krpálek uspěje na olympiádě i letos? Napište nám svůj tip do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
75 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články