Šéf Sparty vrací úder. Řeči bývalého hráče označil za lži a prozradil detaily jednání

Hokejová Sparta si nenechala líbit slova bývalého hráče, který její přístup při námluvách o návratu označil za divadlo pro fanoušky. Jednání útočníka z NHL ostře kritizuje.

i Zdroj fotografie: HC Sparta Praha
                   

Sedmadvacetiletý bronzový medailista z mistrovství světa 2022 Jiří Smejkal se rozhodl pro návrat ze zámoří do extraligy. Bývalý hráč Sparty, který v NHL za Ottawu odehrál 20 utkání, ale zaskočil fanoušky i některé bývalé spoluhráče a podepsal dlouholetou smlouvu s Pardubicemi. Jako důvod uvedl špatné podmínky, které mu jeho někdejší klub nabídl.

Smejkal: Sparta si dělá alibi

„Ve chvíli, kdy jsem se rozhodl pro návrat do Evropy, jsem obdržel mnoho nabídek z elitních lig. Sparta se mým agentům ozvala velmi pozdě. Až ve chvíli, kdy jsme se už v jiných klubech bavili o detailech spolupráce a očekávání. Já rozhodně nechci, aby to vyznělo nějak zle vůči Spartě, ale přišlo mi, že si tím chtěla udělat pouze alibi před fanoušky,“ řekl pro Hokej Smejkal, o jehož obřím platu jsme psali na SportechŽivě.

Sparta mu dle jeho slov navíc předložila jednoznačně nejhorší smlouvu ze všech týmů. To ale popírá sportovní šéf klubu Tomáš Divíšek a řeči Smejkala tak nepřímo označuje za lež. „Od nás dostal nabídku tříleté smlouvy, která by z něj udělala TOP 3 placeného hráče ve Spartě,“ řekl pro web Sparty Divíšek.

Divíšek: Za Spartu hrát nechtěl

Popsal i další detaily z jednání se Smejkalem. „Brali jsme ho jako sparťana. Zájem jsme dali najevo už loni. Letos jsme se opět několikrát ozvali, že bychom o něj stáli. Agent nám řekl, že prioritně chtějí Ameriku. Kdyby se něco změnilo, zavolají prvně našemu klubu. Nakonec se ozvali asi před měsícem, že má nabídku z jiného českého klubu, jestli bychom byli schopní ji vyrovnat,“ kritizuje chování Smejkala.

Zlato z mistrovství světa, nebo 1,3 miliardy korun? Český hokejista se rozhodl rychle

Sparta už před novou sezonou do týmu z Pardubic přivedla kanonýra Tomáše Hyku a finského obránce Valtteriho Kemiläinena. Aktuální posilou do útoku je také jeho krajan Miikka Salomäki. „Chceme hráče, kteří opravdu chtějí za Spartu hrát. Z rozhovorů po zveřejnění jsme zjistili, že Smejky to není. Nicméně mu přejeme hodně štěstí v novém klubu,“ dodal Divíšek.

Komu v tomto sporu věříte? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
84 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články