Na odchodu ze Sparty je další strůjce mistrovské jízdy. Má nahradit anglickou modlu

Do sestavy Sparty zapadl okamžitě a byl jedním z lídrů, kteří klubu pomohli získat double. Také o tohoto reprezentanta je však v zahraničí velký zájem.

i Zdroj fotografie: AC Sparta Praha
                   

V ligové sezoně odehrál 33 zápasů, vychytal celkem 12 čistých kont, 298 minut v řadě nepustil gól. Statistiky Petera Vindahla v letenském dresu jsou fantastické. A taková čísla pochopitelně lákají zahraniční kluby. Jeden z nich začal podnikat kroky k tomu, aby dánského reprezentanta přivedl. Zatoužil po něm slavný Celtic Glasgow.

Vindahl za 115 milionů?

Skotský klub má podle tamních médií Vindahla jako největšího favorita při hledání náhrady za bývalou modlu anglického národního týmu Joea Harta, který ukončil kariéru. Novinář ze Scottish Daily Mail tvrdí, že klub za oporu Sparty nabídne v přepočtu 115 milionů korun. Otázkou je, zda taková částka bude letenskému vedení stačit.

Kouč Brian Priske, který odchází do nizozemského Feyenoordu, jak jsme také psali na SportechŽivě, si krajana Vindahla před sezonou přivedl na hostování. To se během podzimu velmi osvědčilo. Sparta proto na brankáře uplatnila opci z nizozemského Alkmaaru, šestadvacetiletého hráče odkoupila a podepsala s ním víceletou smlouvu. Informace Sportu tehdy naznačovaly, že za Vindahla a Birmančeviče český klub zaplatil 73 milionů Kč.

Tváří se jako sériový vrah

Nákup to byl obou případech úžasný. „Je příjemné vědět, že Praha na nějaký čas zůstane mým domovem. Musím ale říct, že se tu cítím jako doma už od prvního dne. Kluci mě hned vzali mezi sebe. Od začátku jsem součástí jedné velké rodiny a neočekávám, že by se v tomto ohledu mělo něco měnit. Jsem opravdu šťastný,“ řekl dánský brankář pro klubový web.

Začínal pod Stramaccionim, teď útočník Sparty odchází k pražskému rivalovi

No, možná bude muset Vindahl svoje slova pozměnit. Ze Celtiku by to měl zase o kousek blíž do vysněné Premier League. Pro angažmá v nějakém velkoklubu má ty správné povahové rysy. Zdravé emoce a klidnou mysl. „Ještě nikdy jsem nezažil člověka, který by byl tak jiný na hřišti a mimo. Peter občas na placu řve jako blázen, staví se za tým. A v kabině se snad ani neusměje. Tváří se pořád stejně, já rád říkám, že jako sériový vrah,“ řekl o něm v nadsázce Tomáš Sivok, sportovní manažer Sparty. Bude Peter postrachem pro útočníky ve skotské lize?

Zvládla by Sparta odchod další velké opory? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
147 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články