Šest nových tváří na Spartě. Na Letné řeší odchody kapitána Krejčího a dalších hvězd

Fotbalová Sparta se připravuje na odchody svých velkých hvězd. Vedení klubu podepsalo celkem šest nových smluv. Jeden hráč přišel ze zahraničí.

i Zdroj fotografie: AC Sparta Praha
                   

Za hotovou věc se bere přestup kapitána Ladislava Krejčího do Girony, o jehož pohádkovém platu jsme také psali na SportechŽivě. Mluví se o velkém zájmu o útočníka Jana Kuchtu, jeho parťáka z ofenzivního tria Sparty Veljka Birmančeviče, stopera Martina Vitíka či brankáře Petera Vindahla. Na Spartě pilně pracují na tom, aby po nich nevznikla příliš velká díra. A tak se pustili do akce.

Ve Spartě Krasniqi

Největší kontrakt na Spartě podepsal křídelník Ermal Krasniqi. Pětadvacetiletý kosovský reprezentant přichází na Letnou z Rapidu Bukurešť, kde za uplynulý půlrok vstřelil šest gólů a přidal tři asistence. „V některých zápasech, zejména v soutěžích UEFA, jsme cítili, že nám chybí více rychlosti. A Ermal nám v tomto ohledu pomůže,“ řekl pro klubový web sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Svou budoucnost se Spartou spojilo dalších pět hráčů. Prošli si strahovskou akademií nebo v ní momentálně působí v mládežnických výběrech. Ve třech případech nastalo prodloužení smluv a pro dvojici fotbalistů U17 jde o první profesionální kontrakty v jejich kariérách. Nové tváře se pokusí dostat do prvního týmu a prosadit do základní sestavy.

Smlouva pro několik talentů

Jedním z nich je Daniel Michl. Dvacetiletý útočník je odchovancem Sparty a se svým mateřským klubem se dohodl na prodloužení smlouvy. V aktuální sezoně nastoupil v dresu B-týmu do čtrnácti zápasů ve druhé lize, ve kterých zaznamenal tři góly.

Fotbalová Sparta řeší miliardovou akvizici. Jednání směřují ke zdárnému konci

Dalším borcem s novou smlouvou je Matyáš Jedlička. Devatenáctiletý obránce působí ve Spartě od roku 2020. Své působení v mládeži zakončil nejlepším možným způsobem, a to ziskem double s U19. Začátkem června navíc dostal premiérovou pozvánku do reprezentace U20. Dvacetiletý záložník Hynek Hruška sbírá první starty mezi dospělými v barvách třetiligového Vltavínu.

Nejnadějnějším hráčem je patrně Matyáš Poturnay. Sice se nedávno trápil s operovaným kolenem, ale podepsal víceletý kontrakt. Jde o jeho první profesionální smlouvu. První smlouvu se Spartou má i Jakub Havrlík. Šestnáctiletý univerzál byl v předchozí sezoně kapitánem U16 a v aktuálním ročníku patřil mezi klíčové postavy sedmnáctky, se kterou obsadil druhé místo v ligové tabulce.

Kdo z nadějných hráčů pronikne do sestavy Sparty? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
118 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články