V kabině jsme si půjčovali. Slavný fotbalový reprezentant potvrzuje dluhy v prvoligovém klubu

Situace v tradičním českém prvoligovém klubu je kritická. Ekonomické problémy potvrdil i bývalý slavný fotbalový reprezentant, který v minulosti působil i v Anglii.

i Zdroj fotografie: SK Dynamo České Budějovice
                   

České Budějovice bojují o přežití. Sice se díky povedené baráži zachránily v první lize, ale trápí je finanční potíže. Hned po klíčovém souboji se jako první ozval asistent trenéra Jiří Kladrubský, jak jsme také psali na SportechŽivě. Nyní jeho slova potvrdil sedmnáctinásobný český reprezentant Jiří Skalák.

Skalák: Naši část jsme splnili

Bývalý hráč anglického Brightonu sice nebyl tak otevřený, jako Kladrubský, ale z jeho rozhovoru pro iSport vyplývá, co se v Českých Budějovicích děje. „Když šlo do tuhého a někdo neměl, půjčovali jsme si v kabině, v tom nebyl problém. Je to složitá situace, která je na vedení klubu. Naši část jsme splnili na hřišti, zachránili se, to je pro mě nejdůležitější,“ řekl rodák z Pardubic.

Asistent trenéra Jiří Kladrubský byl před novináři daleko ostřejší. „Co bude dál? Já se ptám teď konkrétně majitele. Končí nám osm lidí, za dva týdny začínáme letní přípravu a my nemáme ani jednoho hráče. Ptám se přes média přímo majitele, protože v kabině byl. Ty otázky padly, ale on na ně neodpověděl,“ řekl Kladrubský po odvetě baráže, v níž Dynamo díky remíze 1:1 udrželo náskok po čtvrtečním domácím úvodním duelu (2:1).

Závazky vůči hráčům

Klub během sezony přiznal ekonomické problémy. Připustil, že měl i závazky vůči hráčům, které se snažil urovnat. „Ale dnes je 2. června a my prostě nemáme výplaty. A je mi úplně jedno, jestli mě vyhodí kvůli tomu, že jsem to řekl,“ zlobil se po úspěšné baráži Kladrubský, který v minulosti působil také na Spartě, ve Slovanu Bratislava a řeckém Kalloni.

Trenér Hašek volí stejnou strategii jako Rulík. Před fotbalovým Eurem riskuje, odmítá nejlepšího střelce

Skalák také hovořil o velké úlevě, ale celkově ho vše velmi trápí. „Že jsme se zachránili, to je malý zázrak po tom všem. Každý nás od ledna odepisoval, byli jsme o čtyři body poslední. Hráli jsme o fotbalový život. Psychicky to bylo pro všechny náročné. Pro nás hráče je to úleva, teď se musí vyřešit ta druhá stránka. Na řadě je klub, aby se něco změnilo, aby klub mohl fungovat,“ doplnil pro iSport Skalák.

Někdejší záložník Ružomberoku, Slovácka, Brna a Mladé Boleslavi také popsal, jak složité to bylo období. „Trenéři i kabina jsme se dali dohromady, byli jsme na jedné lodi. Táhli jsme za jeden provaz, snažili jsme se o okolní věci nestarat. Bylo to náročné na hlavu. Určitě není nic příjemného, co jsme zažívali,“ dodal dvaatřicetiletý Skalák pro iSport.

Diskuze Vstoupit do diskuze
139 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články