Sparta i Slavia zaspaly. Fotbalový diamant odešel za 12 milionů do Německa a už je z něj celebrita

Skrývá se v něm něco, co české kluby nedocenily. Bývalý kapitán reprezentační jedenadvacítky proto přestoupil do německého velkoklubu. A stala se z něj celebrita.

i Zdroj fotografie: 1. FC Kaiserslautern
                   

V české lize by byl Filip Kaloč rozdílovým hráčem. Sparta i Slavia si však záložníka nechaly utéct do zahraničí, konkrétně do Kaiserslauternu. Klub hrající druhou Bundesligu uplatnil na čtyřiadvacetiletého fotbalistu opci a zaplatí Baníku Ostrava téměř půl milionu eur, ted přibližně 12 milionů korun.

Kaloč dal dva góly

Někdejší vůdce reprezentační jednadvacítky hostoval v Kaiserslauternu z Baníku od ledna. Svými výkony zaujal trenéry natolik, že na něm chtějí stavět budoucnost klubu. Kaloč si řekl hned po příchodu o místo v základní sestavě. V šestnácti zápasech vstřelil dva góly, vynikal zejména svou bojovností a smyslem pro kombinaci.

Pro Kaloče to musel být neskutečný skok. Začal nastupovat v týmu, na který chodí průměrně 45 tisíc diváků. A to je z Baníku zvyklý na úžasnou podporu fanoušků. Největší fotbalový svátek zažil Kaloč ve finále německého poháru, v němž se Kaiserslautern utkal s nepřemožitelným Leverkusenem. Z trofeje se ale po výhře 1:0 radovali na druhé straně Patrik Schick, Adam Hložek a Matěj Kovář.

Všichni ho poznávají

„Neskutečné. Měl jsem tady kamarády z Ostravy a psali mi, že ve městě jsou všichni jenom v našem triku. Bylo jich tu snad 50 tisíc a na stadionu 25 tisíc. Něco neskutečného. Užívám si to. S Českem se to vůbec nedá srovnat. Ve městě všichni žijí fotbalem. Když jdeme na jídlo, všichni mě oslovují. Kdybyste mi čtyři měsíce zpátky řekl, že tu budu hrát takový zápas, tak tomu nevěřím. Na takové zápasy jsem se díval v televizi,“ řekl Kaloč pro web TN. Za pár týdnů se tak z kluka z Ostravy stala fotbalová celebrita.

Cena kapitána Sparty závratně roste. Krejčí už je dvakrát dražší než Nedvěd a Čech

Kaloč však zatím stále čeká na pozvánku do národního týmu. Kouč Ivan Hašek ho nezařadil ani do nominace pro Euro, o které jsme psali na SportechŽivě. Filip si v týmu celkem rychle vydobyl stálou pozici v základní sestavě, což nebývá zvykem. Upoutal na sebe pozornost, ukázal, že může soutěž v pohodě hrát,“ popsal výkony Kaloče v Kaiserslauternu expert Livesport Jan Morávek.

Diskuze Vstoupit do diskuze
64 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články