Útočník Nečas je po MS na roztrhání. Který z osmi klubů NHL mu nabídne pohádkovou smlouvu

Útočník Martin Nečas si s hvězdnými obránci soupeřů na mistrovství světa dělal, co chtěl. A přihlásil se tak o novou miliardovou smlouvu v NHL. Je o něj enormní zájem.

i Zdroj fotografie: Český hokej
                   

Když v zámoří viděli, jak Martin Nečas na MS v Praze motá hlavy nejlepším obráncům světa, procitli a okamžitě začali žhavit telefony. Český rychlík v semifinále zničil čtyřmi body Švédsko a to hrál ještě se zlomeným prstem na noze a pochroumanými žebry. Po zisku zlata se zájem o jeho služby ještě zvýšil. V Carolině, kde doposud hrál, se na pětadvacetiletého hráče poptávalo už osm týmů.

Kdo mu dá prostor?

Nečase, který na šampionát přicestoval až po vyřazení z 2. kola play off NHL a za 5 zápasů nasbíral 7 bodů (1 gól a 6 asistencí), čeká příjemné rozhodování. V Carolině, v níž je už od roku 2017, nechce pokračovat. Klub mu v poslední sezoně nedal dostatečný prostor a rád by tak podepsal nový víceletý kontrakt někde, kde o něj je zájem. A že má na výběr.

Vedení Caroliny už podle zámořských médií oslovilo Calgary, Montreal, Philadelphie, Nashville, San Jose, Utah, Anaheim a Vancouver. Otázkou je, zda některý z nich nabídne Nečasovi to, co žádá. Podle expertů z The Hockey News si může říct o čtyř až osmiletý kontrakt, který mu v přepočtu zajistí 740 milionů až 1,5 miliardy korun. Vskutku pohádkové peníze. „Nečas nebude mít o nápadníky nouzi. Takový Montreal Canadiens mezi nimi určitě bude hrát prim,“ myslí si hokejový analytik stanice TSN Darren Dreger.

Nečas má už 243 bodů

V létě mu skončí dvouletá smlouva, díky níž inkasoval 140 milionů Kč a stane se chráněným volným hráčem s právem na arbitráž. V poslední sezoně Nečas zaznamenal v 77 zápasech 24 branek a 29 asistencí. A to téměř nehrál přesilovky. Celkem v NHL odehrál 362 zápasů a zapsal 243 bodů. Odchovanec Žďáru nad Sázavou, o jehož rodácích jsme na SportechŽivě také psali, je v nejlepších letech. A na MS jasně ukázal, že svého budoucího zaměstnavatele rozhodně nezklame.

Čistka v Pardubicích. Mizí několik reprezentantů, fanoušci se obávají odchodu zlatého hrdiny Sedláka

Teď však ještě stále slaví zlato z domácího šampionátu. Za sebou už má i návštěvu Pražského hradu, kde hokejisty přivítal prezident Petr Pavel. „Ty společenské akce jsou skoro těžší, než podávat výkony na ledě. Ale patří to k tomu. Jde vidět, že pan prezident je skromný člověk, který fandí hokeji a sportům celkově. Nezapomenu na to, že jsem tady stál a on nám gratuloval,“ uvedl pro ČTK Nečas, který už se těší na odpočinek. „Až se to uklidní, pojedu někam na dovolenou,“ dodal útočník. Možná někde z pláže kývne na vysněnou nabídku.

Kam Martin Nečas v NHL přestoupí? Napište nám své tipy do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
58 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články