Útočník Nečas dal svým gestem jasně najevo, co si myslí o pořádcích v českém týmu

Utekly dva dny od vyřazení z NHL a Martin Nečas už válel v útoku na mistrovství světa v Praze. Nyní už věří v přílet další hvězdné posily. Davida Pastrňáka.

i Zdroj fotografie: Český hokej
                   

Čeští hokejisté vyhráli na mistrovství světa v Praze nad Velkou Británií 4:1 a posunuli se do čela skupiny A. Svěřenci trenéra Radima Rulíka vedou o jeden bod před Švýcarskem a Kanadou. U všech českých gólů byl kapitán Roman Červenka, který si připsal čtyři asistence. S osmi body za dvě branky a šest přihrávek je nejproduktivnějším českým hráčem na turnaji. Dva góly dal Lukáš Sedlák. Jednu branku vstřelil také Ondřej Kaše, o jehož zraněních jsme na SportechŽivě také psali.

Nečas: Nohy mi nejely

Fanoušci však na ledě pečlivě sledovali výkony nového hráče českého týmu. Martina Nečase. K mužstvu se připojil jen pár hodin po příletu z USA a hned naskočil do duelu s Británií. „Nohy mi moc nejely, necítil jsem se moc dobře. Nebylo ale na co čekat, chtěl jsem jít hned hrát. Je lepší, abych se takhle cítil dneska, než proti Kanadě a pak dál. Bylo dobré to rozjezdit, zvyknout si na styl hry a připravit se na Kanadu,“ uvedl útočník Caroliny, který patří k nejvýraznějším českým hráčům v NHL.

Odchovanec Žďáru nad Sázavou byl zařazen do druhé útočné formace po bok Davida Tomáška a Ondřeje Paláta. Na ledě strávil 17 minut. Dokonce hrál i v oslabení. „To jsem nehrál asi rok. Je to zatím dost o improvizaci. Jsem rád, že jsem to odehrál a že jsme vyhráli. Těším se do postele. Teď bych usnul na lusknutí prstu, protože za poslední dva dny jsem spal nějaké tři čtyři hoďky. Pomůže i kvalitní regenerace a budu v pohodě. A pak to s Kanadou rozjedeme,“ prohlásil Nečas, po jehož dopsání na soupisku opustil kádr jiný útočník Michal Kovařčík.

Pastrňák má přednost

Pětadvacetiletý útočník nyní očekává přílet Davida Pastrňáka. A svým gestem dal jasně najevo, jaké pořádky v českém týmu panují. Nechal si totiž na dres natisknout jiné číslo, než svou oblíbenou 88, se kterou hraje za Hurricanes. Na MS bude nosit 98. Proč? „Schovávám ho pro jednoho hráče, jestli ho znáte. Kdyby dojel, tak ho má nachystaný. Pasta má samozřejmě přednost v čísle, je to náš nejlepší český hráč. Nevím, jak to tam mají. Ale jestli dojede, bude to určitě posila,“ dodal Nečas, který v zámoří odehrál 362 utkání, v nichž zaznamenal 243 bodů.

Telefonát, který Česku může přinést zlato. Pastrňák s Nečasem před MS probírali zásadní téma

David Pastrňák s Pavlem Zachou už oznámili, že mají zájem přijet do Prahy po vyřazení svého Bostonu z play off NHL. Pokud projdou zdravotní prohlídkou, mohli by přiletět už v pondělí. Stihli by tak poslední zápas českého týmu ve skupině proti Kanadě, který se hraje v úterý v 16:20. Ve čtvrtek od 20:20 bude hrát národní celek čtvrtfinále. A to bude zápas o všechno.

Věříte, že se Nečas na MS bodově rozjede? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
113 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články