Obletovaná hvězda fotbalové Slavie prožívá nejtěžší období, fanoušci se o hráče obávají

Měl z něj být král ligy. Slavia do něj hodně investovala. Talentovaný záložník však přiznal, že se trápí. A fanoušci se bojí, že o svůj klenot přijdou.

i Zdroj fotografie: SK Slavia Praha
                   

Ve Slavii panuje s jeho výkony nespokojenost. Hráč za 60 milionů zatím neprodal to, co od něj všichni čekali. Jeho rozlet zastavilo několik zranění, včetně problémů s pochroumaným kotníkem. Mluví se o jeho prodeji. O Christose Zafeirise prý projel zájem RB Salzburg. O jeho odchodu však nechce šéf klubu Jaroslav Tvrdík slyšet. A brání se proti výpadům fanoušků.

Velká očekávání, nízké sebevědomí

Zafeiris téměř nehraje a když už naskočí, je neviditelný. Včera šel proti Slovácku (Slavia vyhrála 2:1) na hřiště až na druhý poločas. „Od zimy není v dobrém rozpoložení, může to souviset s více věcmi. Přijde mi jiný ohledně hlavy, ohledně sebevědomí. Má od sebe velké očekávání, my od něj taky. Je vidět, že se tím hrozně trápí, protože chce být rozdílový hráč. Je tam až přemíra snahy, která ho sešněruje,“ sdělil iSportu kouč Jindřich Trpišovský.

Pravda. V kolonkách statistik je to velká bída. V sezoně se Zafeiris trefil jen dvakrát, naposledy v říjnu v Liberci. Od té doby žádný gól, ani nahrávka. Brzdí ho zranění, pak neumí prodat to, co se v něm skrývá. „Čekám od něj více bodů. Nepohybuje se v prostorech, které bychom chtěli. Je buď moc dole u stoperů, nebo až moc nahoře za hradbou hráčů místo toho, aby dělal most,“ naznačil Trpišovský, o jehož kritice nejlepšího kanonýra týmu jsme na SportechŽivě také psali.

Zafeiris: Zranění mě zabrzdilo

„Přál bych si víc bodů, věřte mi, opravdu strašně moc. Prožívám asi nejnáročnější období v kariéře, zranění mě zabrzdilo. Nezbývá než tvrdě pracovat. Být na lavičce mě netěší, samozřejmě chci hrát, ale nechodím kolem naštvaný, záleží mi, jak se ostatní mají, jsme tým a jdeme za společným cílem. V životě jsem byl nahoře, dole, znám to dobře, vím, jak s tím naložit,“ řekl jednadvacetiletý Nor Zafeiris pro slávistický magazín Halftime.

Fotbalová Sparta prochází zásadní změnou. A stojí za tím geniální nápad šéfa Rosického

Fanouškům dochází trpělivost. Představovali si, že v tuhle dobu budou slavit titul, místo toho se dívají na radost odvěkého rivala ze Sparty. Ale Zafeirise by si raději ponechali. Stále mu věří. „Pořád budeme nakopávat míče do stran a centrovat do vápna na vysoký hráče, ale jednoho z mála frajerů, kterej umí 1 na 1 a hrát z jednoho doteku, pošleme pryč,“ nadával na platformě X fanoušek Kenny. Na to rychle reagoval šéfa Slavie Tvrdík. „Zafi je mladý hráč, který ve Slavii ještě neukázal vše, co umí. Nikam nedochází. Cílem léta je posílit, ne oslabit,“ napsal Tvrdík.

Vyvrátil tím (alespoň dočasně) spekulace o prodeji hráče. „Víte, někde jsem četl od jednoho fanouška, že od rakoviny jsem bez energie. Opak je pravdou. Jsem nyní na tréninku a mezi hráči téměř každý den, proto vím, že Zafi je úplně v pohodě. Byli jsme navíc v aktivním kontaktu i s jeho agentem (právě při výše zmíněném zájmu) a oba chtějí zůstat,“ prozradil Tvrdík. Zafeiris má platný kontrakt až do léta 2027.

Líbí se vám herní styl Zafeirise? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
98 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články