Hokejový mistr světa a jeho potíže s pitím. Život mu zachránila až manželka z Brazílie

Vyrovnat se s ukončením kariéry, bývá pro řadu slavných sportovců velmi obtížné. Své o tom ví jeden z nejšikovnějších českých hokejistů.

i Zdroj fotografie: Český olympijský tým
                   

Klamal tak dobře tělem, že na ledě dokázal zamotat hlavu úplně každému. Tak šikovné ruce jako Aleš Hemský možná neměl ani Jaromír Jágr. Rodák z Pardubic bavil fanoušky skvělými kousky. Obránci ho za to nenáviděli a dost často se mu mstili. Výsledkem bylo několik těžkých otřesů mozku. Kvůli nim také musel mistr světa z roku 2005 už ve čtyřiatřiceti letech ukončit parádní kariéru.

Hemský: Bez hokeje jsem byl jako nic

A to přineslo do jeho života hodně trápení. Hráči, který v NHL za Edmonton, Dallas, Ottawu a Montreal odehrál 888 zápasů, hokej hrozně scházel. „Cítil jsem se bez hokeje jako nic, jen jako nějaká chůva. Nevíš, co dělat dál. Byl jsem tehdy závislý na prášcích na spaní,“ řekl pro projekt Bez frází Hemský.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený J U L I E H E M S K Y (@jugarnspice)

Bronzový medailista z olympiády v Turíně a extraligový šampion s Pardubicemi měl přitom úplně vše. Hokejem vydělal 1,2 miliardy korun a doma na něj vždy čekala krásná žena Julie, která pochází z Brazílie. Splín a následky otřesů mozku, kterými trpí také Jakub Voráček, o kterém jsme psali na Sportechživě, však byl silnější. Jedna z nejtěžších ran paradoxně přišla ve chvíli, kdy Hemský seděl na střídačce a trefil ho do spánku puk.

Měl deprese a myslel na nejhorší

Navíc měl velké problémy s rameny, která měl obě operovaná. „Konec kariéry nedopadl tak, jak jsem chtěl. Vyčítal jsem si to. Měl jsem deprese, bylo to špatný. Manželka se mě ptala, jestli jsem v pohodě. Říkal jsem, že ne. Člověk začne hodně pít, chodit ven a dělat blbosti, které s tím souvisí,“ prozradil také bývalý útočník v podcastu Bez frází.

Voráček na MS kritizoval nedotknutelnou hvězdu za neuctivé chování. A to neměl dělat, fanoušci mluví o křižování

Dokonce měl i myšlenky na sebevraždu. S manželkou začali naštěstí situaci řešit. Přes hráčskou asociaci NHL se Hemský dostal k terapeutce, která mu z nejhoršího pomohla. „Učil jsem se, že nemám špatný život. Mám rodinu, peníze, kamarády. Člověk si uvědomí, že je krásné, když má na děti čas. Ostatní to tak třeba nemají. Dál mi terapeutka radila, že si mám udělat radost a do ničeho se nemám nutit, když vlastně nemusím,“ popsal Hemský, který žije s Julií a dvěma syny spokojeně v Dallasu.

Líbila se vám hra Aleše Hemského? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
92 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články