Kouč Arsenalu má koronavirus. Klub musel do izolace

                   

Fotbalová Premier League má problém. A je to kvůli koronaviru. A už nemluvíme jenom o problému, kdy se bude muset hrát bez fanoušků, nebo o problému, že se budou muset některé zápasy odkládat. Riziko je nyní podstatně větší, jelikož v rámci Premier League už nákaza propukla a byla také potvrzena. A to rozhodně není dobrá zpráva nejenom pro anglický fotbal obecně, ale i pro sport jako takový.

Kouč Arsenalu má koronavirus

Kouč Arsenalu Mikel Arteta je tím, kdo byl nakažen a u kterého byl koronavirus potvrzen. To pochopitelně znamená nutnost přijmout celou řadu bezpečnostních opatření. Zpráva se objevila ve čtvrtek ve večerních hodinách a bezpečnostní opatření, která mají za cíl zabránit dalšímu šíření a zjistit, zda není nakažen ještě někdo další, byla spuštěna v podstatě okamžitě. Lidé v karantétě tak musí dodržovat předepsaná pravidla, aby nedošlo k případnému rozšiřování nákazy.

Nutnost izolace

To, že má kouč Arsenalu koronavirus, se samozřejmě výrazně podepíše na fungování klubu. Každý, kdo byl s trenérem v kontaktu tak musí zamířit do izolace. A nejedná se pochopitelně jenom o hráče, ale jedná se i o řadu dalších zaměstnanců klubu, se kterými byl trenér Arsenalu Mikel Arteta v poslední době v kontaktu. Samozřejmostí je i to, že do izolace bude muset i celý A tým, stejně jako bylo kompletně zavřeno i tréninkové centrum týmu.

Problémy pro celou Premier League

První potvrzená nákaza si samozřejmě vyžádá bezpečnostní opatření nejenom v týmu Gunners, ale dotkne se také celé Premier League, která bude muset začít aktivně řešit, co dále. I proto se narychlo svolalo setkání jednotlivých zástupců klubů, kde se bude řešit, co se soutěží dále. Možných variant je řada, a to od odehrání, až po odložení na jiné termíny, nebo také po kompletní zrušení. První zápasy se mají hrát už o víkendu a tak se o nich rozhodne v podstatě na poslední chvíli.

Foto: fourfourtwo.com

Diskuze Vstoupit do diskuze
73 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články