Pudilová končí v UFC. Z 5 zápasů vyhrála pouhé dva

                   

O tom, že by česká zápasnice Lucie Pudilová skončit v prestižní organizaci UFC se už nějakou dobu mluvilo. Jak pro celkovou šňůru několika neúspěšných zápasů, tak i proto, že ani její onen poslední zápas takzvaně „o všechno“ také nedopadl podle představ. Od té doby bylo nějaký čas ticho a nyní to vypadá, že Lucie Pudilová skutečně končí.

Žádné oficiální vyjádření

Žádné oficiální vyjádření ze stravy UFC, ani ze strany Lucie Pudilové zatím nepřišlo. Že však již v rámci této prestižní organizace nebude nadále zápasit, to celkem jasně vysvětluje popisek u její prezentace přímo na oficiálním webu organizace UFC, kde už je vedena jako bývalá zápasnice. Tím je vše v podstatě potvrzeno a už budeme jenom čekat na to, zda jedna nebo druhá strana, popřípadě obě přijdou s nějakým oficiálním ohlášením tohoto faktu. Pudilová však není jediná, která končí, jelikož bývalých jmen v UFC je nyní dvanáct. Šlo tedy o pořádnou čistku.

První prohra a smolná série

Nutno objektivně říci, že Lucie Pudilová neudělala v organizaci UFC nijak velký dojem. Hned v prvním zápase prohrála – i když na body. Druhý zápas pro ni znamenal úspěch a to stejné bylo také v třetím zápase její kariéry pod hlavičkou této prestižní organizace. A potom to s Lucií začalo jít z kopce, protože začala šňůra porážek. Nejprve jedna, potom druhá, následně třetí a vše bylo zakončeno poslední porážkou v boji o všechno. Tady už bylo celkem jasné, že udržení v UFC by bylo spíše dílem náhody a zázraku.

Zároveň však dodejme, že řada jejich zápasů byla kontroverzních, a to především z pohledu bodového ohodnocení sudích. Zvláště v prohraných zápasech se dalo o jejich regulérnosti úspěšně polemizovat.

Zkušená a dobrá zápasnice

Konec v UFC však pro Pudilovou rozhodně neznamená konec kariéry. Je jí 25 let a stále je velmi kvalitní zápasnicí a tak se dá očekávat, že se po ní vrhne několik jiných organizací, ze kterých přijdou nabídky pro zápasení právě pod jejich hlavičkou.

Foto: mmajunkie.usatoday.com

Diskuze Vstoupit do diskuze
109 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články