Tenista Farah čelil podezření z dopingu. Vymluvil se na maso

                   

Když má někdo pozitivní test na doping, začne hledat různé výmluvy, proč tomu tak bylo. Objevují se výmluvy na vitamínové doplňky, známá je také výmluva na léky na astma a zapomínat nelze ani na výmluvy spojené s tím, že daný sportovec o ničem není a že mu zakázanou látku někdo musel podstrčit. Ani jedno však nemá na to, s čím přišel kanadský tenista Robert Farah. Ten se vymlouval na snědené maso. I když to může znít velmi nepochopitelně, jeho výmluva mu vyšla. Že by to snad byla skutečně pravda a něco podobného je skutečně možné?

Pozitivní výsledek

Robert Farah byl při jednom ze svých testů pozitivní a to znamenalo předběžnou suspendaci. Ty vydala federace ITF a Robert Farah tak nemohl hrát do doby, než se vše vysvětlí a vyřeší. Kvli tomu přišel tenista třeba o prestižní Australian Open. Tato situace se týkala odebraných vzorků z října loňského roku. V jeho krvi se podle výsledků analýzy objevil steroid boldenon. Jakýkoliv doping Robert Farah ihned odmítl a následně přišel s celkem kuriózní výmluvou.

Vymluvil se na maso

Nebyla to žádná z klasických výmluv, kterou používají ostatní sportovci. Jako vysvětlení toho, jak vysvětlit přítomnost steroidu boldenonu si Robert Farah vybral maso. Konkrétně se odkazoval na fakt, že musel patrně sníst nějaké kontaminované kolumbijské maso, jelikož odebrané vzorky se týkaly právě období, kdy byl v tu dobu v Kolumbii. To je podle něho jediné vysvětlení toho, jak se zakázaná látka do jeho organismu dostala.

Výmluva zabrala

Pokud se vám výmluva na konzumaci masa zdá úsměvná, tak musíme dodat, že zabrala. ITF toto vysvětlení přijala a na základě toho došlo k okamžitému zrušení předběžné suspendace. To znamená, že Robert Farah bude moci znovu zcela bez omezení hrát a pozitivní nález skutečně dokázal věrohodně vysvětlit a tím potvrdit, že nedopoval. Nechme se tedy překvapit, kolik sportovců začne výmluvu na konzumaci masa používat také.

Foto: latestly.com

Diskuze Vstoupit do diskuze
136 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články