Známkování Sparťanů v poháru: Tragický Kuchta si vylámal zuby, Haraslín ukázal nekvalitu

Zápas o první trofej pod trenérem Brianem Priskem Sparta nezvládla a domácí pohár putuje do Edenu. Kdo podle redakce SportyŽivě.cz předvedl nejhorší výkon?

i Zdroj fotografie: AC Sparta Praha
                   

Matěj Kovář (6) – Splnil si své povinnosti, navíc dokázal nad jejich rámec vytěsnit střely Ibrahima Traorého a Václava Jurečky, které zaváněly inkasovanou brankou. Ani jeden ze dvou obdržených gólů nejde na jeho vrub.

Martin Vitík (5) – Ač v první půli ukázal několik kvalitních obraných zákroků, po poločase jako by ztratil formu. Kaňkou je situace ze 65. minuty, kdy selhala komunikace ve stoperské dvojici. Vitík napálil při obraném zákroku míč do Filipa Panáka a poslal Slavii do dvougólové výhody.

Filip Panák (6) – Přesto, že vlastní gól jde na jeho vrub, předvedl nadstandardní výkon. Několikrát se pustil i do ofenzivních výpadů, které vedly k přečíslení sešívané obrany. Stoperské dvojici dodával klid, o to větší chybou je špatná komunikace u druhého gólu.

iZdroj fotografie: AC Sparta Praha

Ladislav Krejčí (4) – Jeho bojovnost tentokrát nestačila. V úvodu utkání kopil chyby a málem nabídnul úvodní branku Václavu Jurečkovi. Posléze působil velmi nervózně, přesto mohl deset minut před koncem snížit. Trefil jen tyč.

Tomáš Wiesner (2) – Jeden z jeho nejslabších podzimních výkonů. Téměř se nedostával k podpoře ofenzivy, navíc směrem dozadu se trápil. Při první brance sešívaných z kopačky Davida Douděry trestuhodně váhal a umožnil mu zakončit.

Lukáš Sadílek (7) – Patřil k největším bojovníkům na trávníku. Nevypustil jediný osobní souboj, jeho důraz sešívaným hodně zatápěl. V řadě situací mu však chyběla kvalita.

iZdroj fotografie: AC Sparta Praha

Kaan Kairinen (4) – Na své poměry podal podprůměrný výkon. Nedostával se tolik k míči vzhledem k dominanci Slavie, přesto dokázal vykouzlit několik povedených dalekonosných pasů.

Jaroslav Zelený (7) – V první půli se u dařilo kvalitně podporovat ofenzivu, posléze dostal spíše defenzivnější úkoly. V osobních soubojích velmi výrazný.

Adam Karabec (9) – Nejlepší hráč Sparty na hřišti. Dostával se do šancí, tu ze 25. minuty však nedokázal přetavit v úvodní gól. V závěru napálil pouze tyč.

iZdroj fotografie: AC Sparta Praha

Jan Kuchta (3) – Osobní souboje proti Igohu Ogbovi nezvládal, přes stopera sešívaných se dostával jen zřídkakdy. Za zápas si připsal jedinou výraznější šanci, což je na útočníka jeho kalibru s podzimní formou velmi málo.

Lukáš Haraslín (2) – Zřejmě nejhorší hráč na hřišti. Byl prakticky neviditelným, nedostával se do nebezpečných situací. Nedařilo se mu ani v přechodu jeden na jednoho, ztrácel míče. Není divu, že jej trenér Brian Priske po hodině hry vystřídal.

iZdroj fotografie: AC Sparta Praha

Casper Hojer (6) – Povedené střídání. Přinesl povzbuzení ofenzivy, dařilo se mu centrovat do nebezpečných prostorů.

Qazim Laci (4) – Žolík na poslední dvacetiminutovku se na hřišti trápil bez míče. Téměř se nedostával do hry.

Kryštof Daněk (5) – Přinesl oživení hry v poslední půlhodině. Vzhledem k dominanci Slavie se však do výraznější příležitosti dostat nedokázal.

Kdo byl podle vás nejhorším hráčem Sparty na hřišti?

Diskuze Vstoupit do diskuze
134 lidí právě čte
Autor článku

Tobiáš Cimrman

Zobrazit další články