Česká dvacítka senzačně vyřadila USA. Je to stejné jako v Naganu, zářil kapitán Myšák

Čeští hokejisté šokovali svět. Ve čtvrtfinále MS dvacítek senzačně vyřadili výběr USA. Co rozhodlo podle kapitána Jana Myšáka?

i Zdroj fotografie: USA Hockey
                   

Když česká dvacítka prohrála na mistrovství světa závěrečné utkání ve skupině s Lotyšskem 2:5, málokdo asi čekal úspěch ve čtvrtfinále. Výbuch ale paradoxně výběru trenéra Rulíka pomohl. Vyříkali jsme si spoustu věcí, semklo nás to. Nejdůležitější však bylo, že jsme věřili, že to dokážeme. S tím musíme jít dál,“ řekl pro hokej.cz kapitán Jan Myšák. Do vyřazovacích bojů šli Češi proti USA v roli jasných outsiderů. Díky senzačnímu výkonu ovšem dokázali zámořský tým vyřadit.

Myšák: Je to jako v Naganu

Nabízí se jistá paralela s Naganem, kde čeští hokejisté také prohrávali a zápas dokázali otočit. „Když jsem si četl knížku Nagano ‒ tak před čtvrtfinále proti Američanům se českých hráčů novináři ptali, jestli už si zabalili kufry. Naši to vyhráli. Je to úplně stejné ‒ nikdo nám nevěřil, ale nejdůležitější je, že jsme si věřili my mezi sebou,“ poznamenal Myšák, který přiznal, že v postup věřil už od momentu, kdy se ráno probudil.

iZdroj fotografie: USA Hockey

Kapitán české dvacítky v závěru první třetiny vyrovnal na 1:1 a zavelel tak k velkému obratu. „Obránce vystřelil a já stál v dráze puku, dobře jsem tečoval. Často to trénuju, takže myslím, že jsem v tom dobrý,“ popsal svou trefu odchovanec Litvínova. Hráči se lvem na prsou předvedli proti USA parádní týmový výkon. Není to tak, že bychom my měli deset střel a oni padesát. Byl to vyrovnaný zápas, měli šance, ale rozhodlo to, kdo chtěl postoupit víc. Za mě jsme tím týmem byli jednoznačně my,“ dodal Myšák.

Každý zápas je o level výš

V semifinále Češi vyzvou Kanadu, se kterou ve skupině prohráli 1:5. Postarají se o další senzaci? Počítáme s tím, každý zápas je o level víš. Budeme hrát s Kanadou, s tou už jsme hráli. Podíváme se na video, řekneme si, co budeme hrát a budeme tomu zase věřit,“ uzavřel český kapitán, kterého v roce 2020 draftoval Montreal.

Vyřadí Češi na MS dvacítek i Kanadu?

Diskuze Vstoupit do diskuze
102 lidí právě čte
Autor článku

Jan Vildmon

Zobrazit další články