Jak si vedly posily Sparty? Žádná hitparáda to opravdu nebyla!

                   

Určitě jste již v neděli večer, potažmo v pondělí ráno prostřednictvím našeho článku zaznamenali, že pražská Sparta na úvod nového ročníku podlehla podceňovanému Slovácku na domácí půdě. Jednoznačné potupě 0:2 byly přítomny také čtyři nové posily (pokud mezi ně počítáme i trenéra Václava Jílka), které určitě nepředvedly to, co se od nich čekalo. Připravili jsme si proto pro čtenáře podrobný rozbor jednotlivců, aby si každý z vás udělal obrázek, jak se další rozsáhlé nákupy zatím jeví.

Libor Kozák

Třicetiletý útočník přišel na Letnou s jasným cílem – začít střílet branky a upoutat tím pozornost zahraničních velkoklubů. Výsledek? Prozatím se mu v rudém dresu nepodařilo skórovat ani jednou! V přípravě byl útok Sparty poměrně bezzubý, prosadil se pouze Benjamin Tetteh. Úvodní utkání proti Slovácku vyznělo lépe pro hostující celek a Sparťané s Liborem Kozákem v základní sestavě vyšli opět střelecky naprázdno.

Odchovanec Opavy vstoupil do zápasu s kapitánskou páskou na paži, měl se stá hlavní personou na hřišti. Do brankových situací se sice dostával poměrně často, jenže jej trápila chabá střelecká potence. Pravděpodobně dostane ještě příležitost napravit si reputaci, jenže pokud bude v tomto trápení pokračovat i nadále, nejen že o něj neprojeví zájem kluby z ciziny, ale ani Spartě s ambicemi nebude příliš platný.

Michal Trávník

Další posilou, která dostala šanci do prvního zápasu nastoupit v základní sestavě, je exjablonecký Michal Trávník. Ten v létě přicházel na Letnou jako hráč s pověstí šikovného střelce a také kvalitního rozehrávače. Na středu hřiště měl s Kangou zakládat útočné akce Sparťanů a v podstatě tvořit hru. Ani on ovšem v úvodním klání nepřesvědčil o svých kvalitách. Trávníkův výkon i přes nezpochybnitelnou snahu nebyl optimální. Hodně balónů zkazil a kdyby jej občas televizní kamery nezabraly zblízka, možná by ho na hřišti leckdo přehlédl.

Na Trávníkovu obranu je potřeba říci, že on sám na všechno prostě nestačí a spoluhráči mu příliš nepomohli. Dokonce i očekávaná spolupráce s Kangou se naprosto minula účinkem. V 78. minutě se poroučel na střídačku a z průběhu zápasu byl evidentně rozčarovaný.

Martin Grajciar

Poté, co Michal Trávník opustil hřiště, na jeho místo nastoupil další nováček v kádru letenských Martin Grajciar. Ten sice stihl odehrát pouze několik posledních minut, ale bylo na něm vidět, že má chuť a dostatek elánu. Ve spolupráci s Michalem Sáčkem se často pokoušel zakládat útočné akce a i když byla většina z nich zažehnána skvěle hrající soupeřovou obranou, dá se jeho vystoupení považovat za možná nejlepší, kterého se nové posily dopustily.

Václav Jílek

Úplně na závěr jsme si nechali hodnocení nového hlavního trenéra Václava Jílka. Nad jeho příchodem se vznášeli rozporuplné reakce publika. Mnozí pochybovali, že právě on dokáže skomírající Spartu pozvednou k lepším výkonům. Pokud k úvodnímu duelu připojíme ještě výsledky z letní přípravy, musíme zatím bohužel konstatovat, že kritické hlasy měly tak trochu pravdu. Pražané působili stejně mizerným dojmem jako na konci minulého ročníku a ani sestava se příliš neobměnila, většina nechtěných tváří zůstala v základní sestavě. Pokud si chce Jílek získat srdce tamních fanoušků, tímto směrem cesta určitě nevede…

Foto: sportinglife.ng

Diskuze Vstoupit do diskuze
86 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články