Zvučná posila pro Pardubice. Do klubu míří bývalý reprezentant, který sbíral tituly se Spartou

Fotbalové Pardubice hlásí novou zvučnou posilu. Na východ Čech míří bývalý reprezentant.

i Zdroj fotografie: El Loko Foto, Kamil Vacek, CC BY 4.0
                   

Třinácté místo v tabulce a pouhý bod náskoku nad sestupovými příčkami. Fotbalové Pardubice po loňské povedené sezóně nezažívají nejlepší podzim a čeká je tuhý boj o záchranu. K té by východočeskému celku měla pomoci nová výrazná tvář v kádru. Do rodného kraje se totiž vrací čtyřiatřicetiletý středopolař Kamil Vacek, který naposledy oblékal dres pražských Bohemians.

Je pravda, že jsem se narodil v Pardubickém kraji a vždy jsem měl, a dodnes mám, k tomuto regionu blízko,“ uvedl pro klubový web rodák z Ústí nad Orlicí. „V rozhodování kde pokračovat to byl jeden z hlavních faktorů. V mém věku už člověk zvažuje spoustu věcí, myslí na rodinu, a příchod do Pardubic tak dává smysl i po této stránce. Možností jsem měl víc, ale rozhodl jsem se na základě přesvědčení, že vedení klubu ve mně má důvěru a já se budu snažit ji na hřišti oplácet,“ prohlásil.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Dvojnásobný vítěz české nejvyšší soutěže v dresu pražské Sparty má za sebou skvostnou kariéru. Tři roky působil v italské Serii A, krátce hrával také za kluby z Německa, Dánska, Polska nebo Izraele a má na kontě také desítku startů za národní tým. Nyní chce pomoci Pardubicím, které podle něj mají svou kvalitu. „Vím, že Pardubice byly pro každého soupeře nepříjemné, protože zvládají těžké zápasy a bojují vždy do až konce,“ pokračuje.

Záchrana? Bude záležet na každém, tuší

Dokáží bodovat i venku, nejen v Ďolíčku a tým má svůj charakteristický styl, který se nemění. Doufám, že do týmu zapadnu a stanu se jeho důležitou součástí,“ dodává a věří, že se svými výkony stane jedím z lídrů týmu. „Nějaké zkušenosti už mám a věřím, že budu schopný klukům pomoci, ale fotbal je kolektivní sport, bude záležet na každém hráči, ne jen na těch starších,“ ví bývalý hráč Sigmy Olomouc nebo Mladé Boleslavi.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Vacek zároveň prozradil, že při řešení svého odchodu z pražského Ďolíčku netrénoval s mužstvem. „Připravoval jsem se individuálně, nicméně je to trochu handicap neabsolvovat týmové tréninky. Fyzicky se ale cítím dobře a věřím, že brzy budu na maximální možné úrovni,“ uvedl. „Škoda, že se nestihlo vše vyřešit tak, abych mohl odcestovat s týmem do Španělska, ale věřím tomu, že budu naplno připravený velmi rychle,“ zakončil.

Zdroj: FK Pardubice

Diskuze Vstoupit do diskuze
87 lidí právě čte
Autor článku

Tobiáš Cimrman

Zobrazit další články