Důchodkyně, které si zamiloval celý svět

                   

Basketbalovému týmu Washington Wizzard v letošní sezóně po herní ani výsledkové stránce příliš nedaří, ale stejně se jim nakonec povedlo plnit hlavní stránky snad všech domácích i zahraničních médií. Za to ovšem nevděčí dechberoucím výkonům, nýbrž doprovodnému programu, který nemá v rámci NBA a vlastně ani žádné jiné sportovní soutěže obdoby. O přestávkách totiž hrací plochy nezdobí vnadné a spoře oděné roztleskávačky, ale twerkující seniorky. Kuriózní taneční skupina se skládá z 19 členek a nejstarší z nich je dokonce úctyhodných 76 let!

Seniorky se okamžitě staly miláčky publika

Wizdom Dancers není jen tak ledajaká taneční skupina. Členská základ je tvořena devatenácti ženami a jedním mužem. Nikdo z nich přitom nedosahuje nižšího věku než je 50 let. Neuvěřitelně vitální důchodci trénují pravidelně každý den, aby pak jednou za měsíc na hrací ploše předvedli co nejúchvatnější výkon. Samozřejmě pilně cvičí také proto, aby jejich těla v den vystoupení nápor vydržela. Strůjcem celé show je známí choreograf Derric Whitfield, který se rozhodl babičky naučit twerkovat, což se podle jeho předpokladů setkalo s obrovským diváckým nadšením.

Lidé je zkrátka milují. V týmu se objevuje například Vivian Lewisová, které je v současné době neskutečných 71 let. Ta byla v roce 1966 kapitánkou roztleskávaček v Brooklynu, takže své aktuální zkušenosti bere jako takový příjemný návrat do minulosti. Je několikanásobnou babičkou a prababičkou. Její vnučky a pravnučky se věnují stejnému sportu jako ona, proto se jim snaží jít příkladem. Zároveň chce dokázat celému světu, že věk je jen číslo a záleží na každém z nás, na kolik se vlastně cítíme.

Hvězda taneční skupiny? Bývalá královna krásy

Taneční skupinu tvoří z velké části ženy, pro které je zájem veřejnosti naprosto novým zážitkem. Najdou se mezi nimi ale i výjimky. Jednou ze členek je totiž také LaVeta Burkeová, trojnásobná matka a svého času nejkrásnější žena USA. Právě ona celý svět dojala prohlášením na adresu svých kolegyň.

„Všechny jsme si něčím prošly, ať už to byly zdravotní problémy, smrt někoho nebo jsme zkrátka musely něco překonat. Když jsme se daly dohromady, vzájemně jsme se neznaly. Teď jsme jako rodina. A je to zábava.“

Doufejme, že zdraví všem twerkujícím babičkám ještě dlouho vydrží, protože přiznejme si, něco takového se opravdu jen tak nevidí a byla by škoda o nevšední zážitky ze sledování přijít.

Foto: blazersedge.com

Diskuze Vstoupit do diskuze
141 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články