Neymar: Paris Saint-Germain musí hrát víc jako tým

i Zdroj fotografie: Reuters
                   

Paris Saint-Germain patřil dlouhá léta mezi suverény francouzské nejvyšší soutěže. Pařížané získali v uplynulých devíti ročnících osmkrát mistrovský titul a v loňském ročníku dokonce zaznamenali jen tři porážky. Po dvanácti kolech letošního ročníku však i přes průběžnou pozici zdaleka nejsou tak dominantním celkem, jako dříve. Před týdnem prohráli v Monaku a naposledy remizovali s Bourdeaux.

„Ve druhé půli nám chybělo všechno: disciplína, snaha… všechno,“ žuřil po utkání trenér Thomas Tuchel po remíze 2:2. „Chyběla nám seriózní snaha dokončit zápas, absolutně nám chybělo odhodlání,“ uvedl. Německý stratég přitom s ostrými vyjádřeními obvykle v médiích šetří.

i(zdroj fotografie: Globe Media/Reuters)

„Za normálních okolností vždy chráním svůj tým, ale dnes naprosto nemůžu souhlasit. Není nutné takto ztrácet body poté, co jsme prohráli v Monaku,“ prohlásil. „Druhý poločas jsme jasně prohráli a musíme za to převzít plnou zodpovědnost – stejně jako já,“ dodal.

Pařížany přitom čeká již ve středu důležité utkání na Old Trafford. Pokud svěřenci Thomase Tuchela podlehnou Manchesteru United, je možné, že se do vyřazovací části Ligy mistrů na úkor Lipska nepodívají. „Proti Manchesteru musíme ukázat jiné PSG. Není možné, abychom hráli takovým způsobem,“ pokračuje německý stratég. „Nechápu, proč nevezmeme zodpovědnost do svých rukou a nehrajeme víc seriózně,“ ví.

iNeymar (vlevo) s Kyliánem Mbappém budou PSG proti Lipsku chybět. (zdroj fotografie: Globe Media/Reuters)

Ke zlepšení výkonu burcuje i brazilský křídelník Neymar, který proti Bourdeaux dokázal vstřelit branku. „Víme, jak je pro nás důležitý středeční zápas Ligy mistrů. Bude rozhodující,“ přiznává. „Proto musíme ukázat to nejlepší z naší hry, hrát dobře a zlepšit určité detaily – musíme hrát víc jako tým a být organizovanější, jinak to bude náročné,“ uvedl.

Diskuze Vstoupit do diskuze
131 lidí právě čte
Autor článku

Tobiáš Cimrman

Zobrazit další články