Spartě se před Lille rozpadla obrana. Neustále to řešíme, ale musíme to brát tak, jak to je, přiznal Kotal

                   

Pražská Sparta stejně jako Slavia a Liberec vstupuje do úvodních utkání Evropské ligy. Na Letnou dorazí aktuálně první celek francouzské nejvyšší soutěže z Lille, na liberecký Stadion U Nisy zavítá belgický Gent, naopak Slavia již dorazila do Izraele. 

Kouč Sparty Václav Kotal měl před utkáním velké starosti, rozpadla se mu prakticky celá obranná hra. „Neustále to řešíme. Samozřejmě Štetina a Hancko mají dlouhodobý problém a tam to nepřipadá bohužel v úvahu,“ přiznal na tiskové konferenci. „Bohužel s národním mužstvem se zranil Čelůstka, tam čekáme do posledního momentu. Stejné problémy má Plechatý. Uvidíme, jestli vůbec někdo z nich bude na utkání k dispozici,“ řekl.

Přesto věří, že je jeho mužstvo na utkání s Lille kvalitně připraveno. „My jsme samozřejmě soupeře sledovali. Moji asistenti byli na jednom utkání ve Francii. Snažili jsme se získat co nejvíc zpráv o soupeři. Věřím, že jsme připraveni dobře,“ uvedl.

Na konfrontaci s francouzským celkem se těší i kapitán Bořek Dočkal. „Francouzská liga není tak sledovaná. Na druhou stranu, Lille je klub, který jsem občas někde zahlédl a mám přehled o tom, kteří hráči se v něm zrovna pohybovali,“ přiznal. „Respekt tam je. Uznáváme kvalitu soupeře, ale strach je věc, která do fotbalu nepatří. O strachu je ale zbytečné se bavit,“ dodává.

Start v Evropské lize čeká i pražskou Slavii, na kterou čeká přemožitel Plzně z Beer Shevy. „První zápas ve skupině je vždy důležitý. I před dvěma lety, když jsme hráli základní skupinu Evropské ligy, napověděl první zápas, ve kterém jsme porazili Bordeaux, hodně o dalším vývoji,“ řekl před utkáním pro slavia.cz Jindřich Trpišovský. „Máme z toho určité rozbory, utkání s Plzní pro nás byla dobrá ukázka toho, jak Be’er Sheva hraje. Nasbírali jsme o nich snad všechny poznatky, které potřebujeme,“ řekl.

S kompletním kádrem může počítat kouč Liberce Pavel Hoftych před utkáním s belgickým Gentem. „Co se týče testů, dopadly negativně, takže jsme připraveni hrát,“ prohlásil pro fcslovanliberec.cz. „Jsme rádi outsideři. Když to vezmu na rozpočty všech tří klubů ve skupině i hráčské možnosti a jejich hodnoty, tak outsideři jsme jednoznačně,“ prozradil.

„Máme radost, že se nám do skupiny podařilo dostat přes tři předkola, málokterému českému klubu se podobná věc povede. Nám, Liberci, se stala opětovně. Jsme rádi, že tam jsme a porveme i s rolí outsidera, s níž už máme dost zkušeností,“ přiznává.

18:55
Hapoel Beer-Sheva – Slavia Praha
Nova Sport 1
21:00
AC Sparta Praha – Lille
ČT Sport
21:00
Slovan Liberec – Gent
Nova Sport 1
Diskuze Vstoupit do diskuze
90 lidí právě čte
Autor článku

Tobiáš Cimrman

Zobrazit další články