Boris Halaj se již roky pohybuje v masném průmyslu a tvrdí, že je sádlo jednou z nejzdravějších lokálních potravin. Ačkoliv sádlo řada lidí zatracuje, přečtěte si o všech benefitech této suroviny. Boris Halaj jako odborník zná celou řadu důvodů, proč bychom na tento živočišný produkt neměli dopustit.
Benefity sádla
- Tradiční výrobek – sádlo je tradiční výrobek, který lidé znají po celá staletí. V minulosti bylo používáno při smažení a pečení jako hlavní zdroj tuku.
- Bohatý obsah živin – tradiční vepřové sádlo obsahuje 48% nenasycených tuků, 40 % nasycených a 12% polonasycených tuků. Absence tuků neprospívá hubnutí, proto je konzumace sádla zdraví prospěšná.
- Proti nemocem – již naše prababičky používaly sádlo na různé zdravotní účely. Pomocí sádla léčily parazity a bakterie.
- Nejsou potřeba dochucovadla – sádlo nepotřebuje žádná dochucovadla nebo barviva. Sádlo nemá nijak výraznou chuť, proto jej lze využít při přípravě mnoha pokrmů. Má výjimečné vlastnosti při pečení sušenek i pečiva.
- Je nejlepší na smažení – sádlo je mnohem lepší na smažení než olej nebo máslo. Tepelný bod je při dosažení 182 stupňů Celsia, díky tomu se nepřepálí tak rychle jako jiné výrobky.
- Lokální potravina – sádlo je lokální potravinou, kterou pořídíte u nás, na Slovensku, případně v Polsku.
- Nepotřebuje konzervanty – pro skladování sádla není potřeba různé konzervanty. Sádlo vám vydrží řadu měsíců na tmavém a chladném místě. Samotné sádlo slouží jako konzervant pro maso a masné výrobky.
65 lidí právě čte
Fotbal
|
PŘEČTENÍ: 6586
Fotbal
|
PŘEČTENÍ: 10495
Hokej
|
PŘEČTENÍ: 5843