České Budějovice hlásí zvučnou posilu. Ze Slavie přichází hvězdný útočník

                   

Českobudějovické Dynamo hlásí před reprezantační pauzou velkou posilu. Útočné řady posílí dvojnásobný mistr české nějvyšší soutěže, který za Slavii nastupoval i v Lize mistrů a Evropské lize Mick van Buren. V jihočeském klubu bude hostovat do konce kalendářního roku s možností prodloužení do konce ligového ročníku.

Sedmadvacetiletý holandský útočník věří, že v jihočeském celku se mu může dařit. „České Budějovice jsem si vybral, protože se herní styly obou týmů poměrně podobají. Slyšel jsem jenom pozitivní ohlasy o trenéru Horejšovi. Projevil velký zájem, abych u nich působil, což mě v hostování na jihu Čech povzbudilo,“ řekl pro klubový web pražské Slavie.

„Věřím, že se probojuji do základní sestavy a znovu se nastartuji k dobrým výkonům,“ přeje si odchovanec holandského Excelsioru. Kouč Hořejš se může těšit i na jeho ofenzivní univerzálnost. „Když je třeba, mohu zaskočit i na křídle. Ale nejraději nastupuji v útoku,“ přiznal.

Podle van Burena je odchod z nabitého kádru sešívaných pozitivním krokem. „Odejít na hostování je podle mě dobré rozhodnutí. Posledních osm měsíců bylo i kvůli pandemii opravdu šílených. Nemohl jsem hrát pravidelně, což je nyní primárním cílem. Chci hrát pravidelně a získat nějaké sebevědomí,“ věří.

Zůstávám na očích

„Doufejme, že až se vrátím, tak mi to umožní být v lepší pozici v týmu. Jsem si jistý, že stále mám Slavii co dát, jsem o tom přesvědčený, ale teď bych zde hledal herní vytížení obtížně, což mi hostování umožní. Zůstávám v české lize, trenéři mě budou mít na očích a budou vědět, co dělám. Jak pro klub, tak i pro mě je hostování nyní nejlepší volbou,“ dodal.

iVan Buren v loňské sezóně působil v holandském ADO Den Haag. (zdroj: twitter.com/adodenhaag)

Holandský útočník přišel do Slavie v létě 2016 z dánského Esbjergu. Za tři a půl roku v sešívaném dresu odehrál 79 utkání, ve kterých vstřelil 15 branek. Na jaře hostoval v nizozemském ADO Den Haag, kde po boku Tomáše Necida nastoupil do čtyři utkání.

Diskuze Vstoupit do diskuze
126 lidí právě čte
Autor článku

Tobiáš Cimrman

Zobrazit další články