Vejce je zdravé, dostupné, rychle se připravuje a taky dobře chutná. A rovněž se s ním dá zhubnout. Ne nadarmo je významnou zásobárnou bílkovin a dalších zdraví prospěšných látek, které využívají sportovci, kulturisté a atleti. Kromě bílkovin se v něm ještě schovávají kvalitní tuky, vitamíny A, D, E, K, železo či vápník. A všechny tyto látky vám pomohou dostat se zase do formy. Na internetu sice občas můžete narazit na informaci, že častá konzumace vajec je nebezpečná hlavně z hlediska hladiny cholesterolu. Určitě na tyto fabulace nedejte, spíš naopak. Jedno vejce denně pomáhá doplnit mnoho látek a minerálů, které byste v jiném jídle jenom těžko hledali pohromadě.
Jak funguje vajíčková dieta
Ale nyní už k dietě, která vám pomůže zbavit se nadbytečných kil. Bílek neobsahuje žádné kalorie a ve žloutku zase najdete kvalitní a zdravé tuky, bez kterých hubnutí rovněž nejde. Vajíčková dieta se celkově drží tři týdny, ale jídelníček, který vám uvedeme níže, se musí dodržovat pouze tři dny v týdnu. Jinak by totiž vaše snaha vyšla vniveč a dieta by neměla žádoucí účinek. Shrnuto tedy držíte vajíčkovou dietu tři dny v týdnu po celkovou dobu tři týdny.
Jak správně vařit vejce natvrdo
Jídelníček pro vás
- Den první
- Snídaně – dvě vejce uvařená natvrdo s rajčátky; zapijte hrníčkem zeleného čaje
- Oběd – omeleta ze dvou vaječných bílků, 120 gramů vařené nebo pečené ryby a rovněž hrníček zelného čaje
- Svačina – jablko
- Večeře – zelenina připravená v páře, popřípadě uvařená (hrášek, mrkev, brokolice, fazolové lusky, květák, lilek, cuketa, apod.), zapijte zeleným čajem
- Den druhý
- Snídaně – dvě vejce uvařená natvrdo, banán a zapít hrníčkem zeleného čaje
- Oběd – omeleta ze dvou vaječných bílků, 120 gramů kuřátka vařeného bez kůže a rovněž hrníček zeleného čaje
- Svačina – ananas
- Večeře – 120 gramů cottage sýra se sucharem (knackenbröt či jiný) a sklenice mléka
- Den třetí
- Snídaně – dvě vejce uvařená natvrdo, sklenička rajčatového džusu
- Oběd – omeleta ze dvou bílků, 120 gramů červeného uvařeného masa, hrníček zeleného čaje
- Svačina – jablko
- Večeře – dvě větší upečené brambory (možno ve slupce i bez), salát ze zeleného lupení (salát, rukola, polníček, apod.) a hrníček zeleného čaje