Šéf Sparty Rosický promluvil o zájmu Guardioly. Rozesmál i moderátorku

Tomáš Rosický platí v Anglii stále za fotbalovou ikonu, o kterou je velký zájem. I proto šéf Sparty před zápasem s Manchesterem svolil k rozhovoru.

i Zdroj fotografie: AC Sparta Praha
                   

Na trávníku stadionu Etihad Stadium proti němu stála populární moderátorka Rebecca Ives z TNT Sports. Sportovního ředitele Sparty Tomáše Rosického vřele zpátky v Anglii přivítala a připomněla jeho první branku za Arsenal. Tu dal Rosický právě v Lize mistrů proti Hamburku. „Byl to docela povedený gól,“ žertoval bývalý český reprezentant ve chvílích, kdy na videu běžela jeho parádní rána do šibenice z 25 metrů.

Rosický: Taky jsem o tom slyšel

Rosického se také musela zeptat na údajný zájem ze strany Bayernu v roce 2014, kdy německý klub vedl právě současný kouč Manchesteru City Pep Guardiola. „Nevím, co je na tom pravdy, ale taky jsem o tom slyšel. S Pepem jsem o tom ale nikdy nemluvil,“ rozesmál Rosický sebe i moderátorku. Po debaklu 0:5 ale nejspíš sparťanský boss detaily od Guardioly nezjišťoval.

Fenomén Haaland dělá pro výkon úplně vše, dokonce má doma fotbalistku

Interview se stočilo i na někdejšího Rosického parťáka Mikaela Artetu, který je současným trenérem Arsenalu. Pro City je jedním z největších konkurentů v boji o titul. „Byl lídrem už jako hráč. Moc mu přeju, aby se mu povedlo dovést klub k mistrovské trofeji. Už v poslední sezoně byl blízko. Je to pro něj obrovská výzva,“ konstatoval Rosický.

Rozdíl byl obrovský

Pro jeho mužstvo je velkým cílem potřetí v řadě vyhrát ligu v Česku. V ní nyní Sparta ztrácí šest bodů na Slavii. A po výprasku s Manchesterem určitě nebude před těžkým duelem v Plzni v nejlepší pohodě. „S prvním poločasem jsem byl ještě spokojený. Pár malých šancí z brejků jsme měli. Od stavu 0:2 už byl znát obrovský rozdíl. Haaland ukázal, co dovede. Je těžké se s tím vyrovnat,“ řekl kouč Sparty Lars Friis po pětigólovém přídělu.

Klenot Sparty přiznal po debaklu s City bezradnost. Poznamená to jeho kariéru?

Dánský trenér navíc vyjádřil obavy o jednoho z klíčových hráčů Lukáše Haraslína, který odehrál jen první půli, po níž si prohmatával zadní stehenní sval. „Při poslední akci prvního poločasu ho tam trochu píchlo, radši jsme ho vystřídali. Ale jak vážné to přesně je, to teď nedokážu říct,“ dodal pro iDnes Friis.

Na SportechŽivě jsme také psali o českém fotbalistovi, kterého prý Sparta nechtěla pustit do zahraničí.

Jak hodnotíte výkon Sparty v Manchesteru? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
139 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články