Fotbalová Sparta se stále zdráhá nasadit svého válečníka. Kouč Friis mírní obavy týkající se jeho zranění

Fanoušci Sparty už začínají být pomalu nervózní. Zvučná posila se jim zatím ještě nepředstavila. Stále se pere se zraněním. Vše musel vysvětlit letenský kouč Lars Friis.

i Zdroj fotografie: AC Sparta Praha
                   

Zápas roku se blíží. Fotbalisté Sparty si před středečním soubojem v Lize mistrů se slavným Manchesterem City trochu spravili chuť z posledních dvou ligových porážek. Ve 12. kole zdolali na domácí půdě Liberec 2:1. „Po těch ztrátách jsme se museli vrátit zpátky na vítěznou kolej. Výhra je proto to nejdůležitější. Některé hráče jsme posadili na lavičku kvůli tomu, že jim chyběla energie po reprezentační přestávce,“ řekl pro ČTK kouč Lars Friis.

Friis potřeboval energii

Letenský celek vedl po brance Tomáše Wiesnera z osmé minuty, v 63. minutě však vyrovnal Marios Purzitidis. Rozhodnutí přišlo v 79. minutě, kdy si Lukáš Haraslín naběhl na parádní přihrávku Suchomela a tvrdou střelou rozvlnil síť. Sparta z druhého místa tabulky ztrácí na vedoucího rivala Slavii, která vyhrála v Jablonci (2:1), šest bodů.

Odsouzený český reprezentant: Devadesát procent fotbalistů sází na zápasy

Trenér Friis překvapil zahajovací sestavou, ve které chybělo obávané trio Birmančevič, Olatunji, Haraslín. Byli unaveni z reprezentačních srazů. Potřebovali jsme sílu a energii,“ vysvětlil dánský lodivod. Místo nich nastoupili Krasniqi, Rrahmani a Tuci. Ale až střídající Haraslín zajistil domácím tři body.

Haraslín se adaptoval

„Reprezentační povinnosti mu vzaly hodně sil, navíc během týdne bojoval s nemocí. Nemohl nastoupit od začátku. Když přišel na hřiště, hrál velmi důležitou roli. Přitom na začátku hrál ve středu zálohy, což není jeho běžná pozice. Dokázal se ale adaptovat. A když se vrátil na křídlo, dal branku. Ještě ale potřebuje trochu času, aby se vrátil do plné formy,“ nastínil pro iSport Friis.

Spartu poškodil rozhodčí. Kolegové, kteří jeho omyl viděli, ale nesměli zasáhnout

Ten také prozradil, v jakém stavu se nachází jedna z nových letenských akvizic Elias Cobbaut. Belgický obránce přestoupil do Sparty začátkem září, ale kvůli zranění ještě neodehrál ani minutu. „Daří se mu velmi dobře. Snažíme se mu postupně zvyšovat zátěž. Nabírá trénink, dostává se do rytmu. Je to opravdový válečník. Už se těším, až ho budeme moci použít. Pro Spartu udělá hodně. Je připravený. V blízké budoucnosti bude moci hrát,“ dodal Friis.

Na SportechŽivě jsme také psali o kritice, které čelil kouč českých fotbalistů Ivan Hašek.

Co říkáte na výkon Sparty v duelu s Libercem? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
63 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články